Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kapající voda v ledničce

Hmm, no nejsem přes lednice zase takový odborník, neznám všechny konstrukce.
Potřeboval bych vědět, kde lednice chladí, případně namrzá, když běží kompresor.
Bývá to zadní stěna prostoru ledničky.
Ale tohle vypadá, že výparník je v horní ploše prostoru nad mřížkou, a studený vzduch proudí do prostoru přes tuto mřížku. Možná je na to využita část výparníku, společně s mrazničkou.
V tom případě, musí být nějak zajištěn odvod odmražené vody z výparníku.
V tom případě by musel být sběrný žlábek realizovaný v tom prostoru někde nad mřížkou a vyveden vzadu z lednice. Nevím, do jaké míry by to bylo přístupné, ale nejspíš bude vzadu ze stěny lednice vystupovat hadička a ta vedena ke kompresoru. Někdy se ucpe. V tom případě by snad pomohlo tuto hadičku prošťourat pružným drátem zavedeným do hadičky dole.
Kdyby to nepomohlo, také je možné, za předpokladu, že je výparník nahoře nad prostorem lednice, že je příliš namražen a automatické odtávání nestačí námrazu odstranit. Pak by se mohlo stát, že voda nestéká po výparníku někam ke sběrnému žlábku a skapává z námrazy přímo dolů. Potom by mohlo pomoci zcela odmrazit lednici vypnutím na nějaký čas. Využít toho třeba na odmražení a vyčištění mrazáku. Ale vše platí,pokud je výparník opravdu nahoře nad prostorem lednice.
Ale asi to tak bude, jinak nevidím důvod,proč by tam ta mřížka byla. Lze mřížku odstranit a podívat se tam? Kdyžtak ještě napiš co jsi zjistil.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny