Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kapající voda v ledničce

Pro Yarda: A jak jste to vyřešili? Totiž pokud se jedná o samostatnou mrazničku, tedy jen mrazák bez ledničky, tak opravář trochu kecal :-) To co říkal platí pro kombinace lednička s mrazákem, s jedním kompresorem a jedním termostatem, pouze v prostoru ledničky.
Pokud se taková lednice dá do chladného prostoru, tak se prostor ledničky neotepluje okolním prostředím tak jak je s tím počítáno. (klimatická třída). Tím se snadněji udržuje nízká teplota v lednici a termostat nemá potřebu sepnout. Tím ale dojde k tomu, že se nedostatečně chladí prostor mrazáku, kde je potřeba udržet mnohem nižší teplotu. Mrazák pak je nedostatečně chlazený. Pokud se ale jedná o samostatnou ledničku nebo mrazák, ne kombinaci, nic nebrání umístění do chladného prostoru, naopak je to energeticky výhodné.
Pokud dochází ke kondenzaci vody na vnějším plášti mrazničky, jedná se o něco úplně jiného.
Nejspíše o porušení izolační schopnosti tepelné izolace. Pokud je hmota izolace nekvalitní, dojde někdy k tomu, že vzdušná vlhkost kondenzuje uvnitř izolační hmoty. Tím dojde k nasáknutí hmoty vodou a ztrátě izolační schopnosti. Možná se jedná o tento případ. Pokud se ale nejedná o místnost s velmi vysokou vlhkostí, kde by voda kondenzovala na povrchu i jiných těles.

Pro Kolikos: Neznám tu lednici, ale předpokládám, že chladicí těleso (výparník) je v zadní stěně prostoru ledničky. Pokud ano, bývá dole, na zadní stěně jakýsi žlábek na sběr odtáté vody a v něm odtokový otvor. Pokud má lednice takovouto konstrukci a není například výparník ve "stropu" lednice, tak není normální důvod aby někde s vrchu kapala voda. Pokud by tedy voda kondenzovala na stropu lednice, mohlo by to znamenat porušení tepelné izolace mezi prostorem mrazáku a lednice (promrznutí, jak jsem psal výše). Jinak by měla voda kondenzovat na nejchladnějším místě, tedy na výparníku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny