Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přivedení a elektroinst. do garáže svépomocí

Koupil bych sestavený rozvaděč, třeba jako je ten v odkaze dole. Připojil do něj natažený kabel(předpokládám že je to aspoň CYKY 3x2,5), odbočil z něj ještě kabel na světla(optimálně kdyby v tom rozvaděči bylo místo pro ještě jeden jistič B10/1, tak přes něj), připojil to na vypínače a natáhl kabely ke světlům. To je asi nejjednodušší řešení.
Na kafrání těch, kteří si někde přečetli že rozvody 230V smí provádět jen oprávněná osoba, se vykašlete. Ti si nejspíš ani nerozdělají venku oheň aby si opekli buřta, nebo si napřed zavolají hasiče k provedení průzkumu místa a vydání požární zprávy, hygienu a životní prostředí k vydání potvrzení o tom, že není ohrožena kvalita ovzduší ani spodních vod, a policii ČR k zajištění bezpečnosti akce.
My ostatní holt každodenně hazardujeme se svými životy a s bezpečností lidstva na planetě Zemi tím, že nedbáme vždy předpisů a jsa vybaveni myšlením a znalostmi elementárních zákonů fyziky, neustále upadáme v pokušení provádět v souladu s nimi to, čím jsou oprávněni pouze držitelé úředního lejstra za peníz, jenž je hluboce v nepoměru k tomu, jakého úsilí jsme nuceni vynaložit k jeho získání my, lidé bez lejster a bez živnostenských oprávnění.
Na chránič bych se také v klidu vykašlal, když to budou zásuvky v garáži, tedy zřejmě mimo dosah vody. Ostatně chrániče nemají v naprosté většině domů starších 30 let ani v koupelnách, spokojeně bez nich žijí celé generace a žádná vlna masivního vymírání v důsledku úrazu el. proudem se nedostavila. Pak tam ještě někdo radí přizvat nakonec revizního technika. Tak to bych klidně vynechal, bez projektu a potvrzení realizační firmy není co by k tomu mohl říct, vyjma nejapného chytračení.
Každopádně jako u všeho, je třeba používat rozum, nikdy nic nezapojovat pod proudem a přesto před tím než sáhnu na jakýkoli drát, radši jej pro jistotu proměřit.
Za nezbytný předpoklad provedení této práce považuji pouze vlastnictví zkoušečky a schopnost rozpoznání fázového vodiče a vodiče PEN, příp. fázového, nulového a ochranného vodiče.
http://www.shopelektro.cz/rozvadece/zasuvkove-rozv adece-a-skrine/scame/zasuvkove-rozvodnice/jistene- jistici/serie-632-3x-zasuvka/scame-632.222-003-zas uvkova-rozvodnice-jistena-rady-632-3x-zasuvka-zas. -3x230v,-jisteni-3xb16-1

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny