Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Třífázový jistič

Co hlava, to názor, tak se taky přidám. :-)
Uděláme rekapitulaci. Tedy hlavní jistič B25, potom kabel do dílny (ty šroubovací pojistky jsou
předřazeny tomu kabelu do dílny? jakou mají hodnotu?), kabel do dílny je 5x4mm.
Tedy, pokud to souhlasí, hlavní jistič je, jištění kabelu taky. Pojistky bych nechal a pokud tam jsou jiné, dal bych zpožděné (se šnekem) 20A.
Dále předpokládám, že chceš dát jistič do dílny, před zásuvku. Tady vidím problém, píšeš že je tam chránič (správně proudový). Je li tam chránič, nemůžeš dát čtyřkolíkovou zásuvku, musíš dodržet pětivodičový systém. Tedy pětikolíkovou zásuvku (na cirkuli taky, pracovní nulák se tam nezapojí).
Jistič myslím, že postačí B 20A. Motor 2,2 kW, není tak velký aby měl zas tak velký záběr.
Rady dej tam céčko slyším všude, ale málokdo ví, že vypínací proud v daném čase je o hodně větší, takže s tím je problém a pokud to revizák změří, většinou to nevyjde. (je to složité, nebudu to rozebírat).
Co se týče selektivity, také to není tak jak si většina lidí představuje. Můžu například mít jističe pěkně sestupně silné od rozvaděče k zásuvce, což se zdá selektivní. A přesto, pokud zkratem vyrazím pojistky, vyletí poslušně všechny, zapůsobí zkratové spouště. Selektivita se v podstatě projeví jen při přetížení. I tak, B25, pojistky T20 a jistič B20, selektivitě celkem vyhoví.
Co se týká tzv. motorového spouštěče, můžeš ho tam dát, ale nemusíš. Ne každá cirkule ho má.
Montuje se spíš přímo na stroj a může sloužit jako vypínač. Nechrání před zkratem, chrání, pokud je dobře nastaven, před přetížením a přehřátím motoru. Ale nic není dokonalé, setrvačnost motoru a spouštěče nikdy není v souladu a buď spouštěč vypíná předčasně, nebo se dá motor přehřát i s ním. Celkem dobře zapůsobí jen při brutálním přetížení, například nuceném zabrždění motoru a ne včasném vypnutí obsluhou, nebo silném přetížení a ztrátě otáček. (já bych ho nedával a případně občas na motor sáhnul, jestli mu nedávám moc kapky).
:puff:8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny