Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Opakovane se ucpavajici zachod

Celkem casto se nam ucpava zachod v cinzaku, a to bez nejake zjevne priciny. Vetsinou se ho podari prorazit horkou vodou, ale jednou jsem uz musel sundat misu, a prozkoumat, kde je problem. Podle vseho se ucpava ne misa samotna, ale problem je nekde v kolene, kde se pripojuje odtok na stupacku. Dovnitr nevidim, je to za rohem, a po pravde jsem nemel moc chut se tam koukat :) Tenkrat jsem to prorazil zahnutym dratem, ale ocividne jsem neodstranil pricinu, protoze se to stava zas a zas, tak jednou tydne az mesicne.

Nekdy se to projevuje tak, ze voda odteka pomalu, ale odtece uplne, to znamena, ze v sifonu vubec nic nezustane. Odvod ze zachodu je smerem dolu do podlahy, tam se staci doleva, a asi po pul metru se podle vseho pripojuje na stupacku.

Da se s tim neco delat svepomoci, nebo musim zavolat specialistu? Ma cenu to zkouset zvonem?

Dik!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to v rodinném domku nebo v paneláku (ve kterém poschodí)? Já jsem podobné problémy měl taky, uděl… poslední
Yarda 07.04.2016 10:38
Yarda

Je to v rodinném domku nebo v paneláku (ve kterém poschodí)? Já jsem podobné problémy měl taky, udělal jsem si žárovičku (na malé napětí) na drátech a spouštěl jsem ji do odpadové trubky, koukal jsem tam zrcátkem. Teď se k tomu asi používají kamery.
Ale pokud někdo spláchnul do záchodu hadr na podlahu (stává se to, vyleje se se špínou z kýblu), mohlo by pomoci instalatérské pero, ten hadr by se na něj namotal a dal by se vytáhnout. Nebo aspoň odhadnout podle toho, kolik pera se dá do trubky zastrčit, kde asi je ten problém. Ale pero koupit nějaké bytelnější, tím co je v odkazu výše by se nedal uvolnit ani ucpaný nos.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru