Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Izolace starého domu

Dobrý den, přečetla jsem si na Vašem servu vše o izolaci domu. Prosím o radu p. Cukráře. Chystám se letos odizolovat dům, podotýkám že jsem na to sama ženská. A vzhledem k tomu, že každý říká něco jiného nastudovala jsem si pár materiálů. Nafotila jsem dům ze dvou stran. Jsme na kopci, ale v okolí je spoustu spodní vody. Tatínek před lety odkopal zeminu, lapepil IPU a udělal betonové chodníky, což vidím jako největsí problém. V domě jsou dva sklepy, ale zvlášntní že kolem sklepu omítka a cihly nevlhnou. Vlhnou především na rohu domu... tomu moc nerozumím. Podle mě jsou základy z kamene, potom cihla a vlhkost vzlíná po cihle nahoru. Otec se snazil odvetrat cokly husímy krky, ale učínnost žádná. Dále nerozumím pojmu úroveň spodní vody... to zjistím jak?
Jinak chápu správně systém nopovka, geotextílie, odvodňovací trubka, drenáž v systému obrácený filtr. Nevím jak vložit fotky poraďte?
Děkuji a přeji hezký den Iveta Jančálková

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Z těch fotek to zdivo nevypadá nějak strašně vlhké. Co to nahodit nějakou sanační omítkou a smířit s… nový
pc 26.04.2016 12:39
pc
Dobrý den pánové a rádci. Tak si snad mohu říct hotovo...odstranili jsme betonový chodník, pod ním ž… poslední
Iveta Jančálková 11.05.2016 13:09
Iveta Jančálková

Z těch fotek to zdivo nevypadá nějak strašně vlhké. Co to nahodit nějakou sanační omítkou a smířit se s tím, že každých 5 let to budete muset místy opravit. A napojení zdiva na terén upravit tak, aby tam nezatékala dešťová voda (nevím jestli máte okapy) a vyspádovat od domu ...

Dobrý den pánové a rádci. Tak si snad mohu říct hotovo...odstranili jsme betonový chodník, pod ním žádný šterk, pouze velké kameny a hlína. Pod betonovým chodníkem jestě dvě řady cihel, které natahovaly ze zeminy vlhkost. Odstranili jsme dalších 30 cm zeminy. Za dva dny se začal objevovat mokry flek na rohu domu. Po odkopání jsme zjistili, že odpadní trubka je prasklá a voda prosakuje do země a zdi. To byl zřejmě zdroj vlhkosti. Vlhká zeď je zbavená brizolitu, cokly betonové omítky, vše dýchá a doufám schne. Provedli jsme svislou izolaci a nyní se uvidí... vodorovná izolace (šířka zdi 80 a 90cm) by vyšla 12 metrů na 40. tisíc!

IJ.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru