Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Izolace starého domu

Izolácia pivníc predstavuje nákladný a ťažko realizovateľný problém, hlavne, ak sa jedná o tlakovú vodu nie o bežnú kapilárnu eleváciu.


Ideálne a najlacnejšie riešenie bude spraviť izolačnú vaňu z vnútra (interiéru) pivnice.

1./Vyrovnať steny a podlahu cementovou, pálenou omietkou (bez vápna) s prísadou prípravku Sikofob, prípadne s Duvilaxom namiešaného do malty.

Silokofob je jednička na trhu, obsahuje organické rozpúšťadlá, po reakcii s omietkou vytvorí dokonalý izolant. Duvilax nahradí svojou viskozitou vápno, omietka sa dá hladko naťahovať.

2./Po zaschnutí, vyzretí vyrovnávacieho podkladu je nutné omietku a podlahu napenetrovať, následne zaizolovať steny a podlahu vhodným materiálom čím sa vytvorí po strop tzv. vaňa.

2./Potom je vhodné izoláciu obmurovať kolom dokola stien na kant dutými, pálenými tehlami s dvoma dutinami, lebo tie vetrajú (dýchajú). Kvôli "efektu" je možné znovu červenú tehlu omietnuť klasickou vápenocementovou omietkou. Podlaha sa na záver zaleje samonivelačným materiálom alebo klasickým poterom.

Máš pivnicu suchú, ako doma v byte, bude sa ti v nej prášiť. Žiadne vonkajšie odkopávanie základov, rýpať sa v zemi okolo základov, narušiť statiku apod. hovadiny s neistým výsledkom.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny