Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aku vrtačka - opravit nebo vyhodit?

Dostal jsem aku vrtačku - původní majitel ji chtěl vyhodit. Zkoušel jsem ji, když se čerstvě nabije akupack, tak chvíli vrtá, ale neudrží napětí. Když jsem rozebral aku pack, na akumulátorech byla koroze. Napadlo mne, jestli by se ten aku pack nedal renovovat. Našel jsem jednu firmu co to nabízí, koukal jsem na její ceník (aku pack mám na 18V), cena je přes 1200 korun českých. A to se mi nechce do ni dávat.

Tak se chci zeptat, jestli někdo neznáte firmu co by to opravila levněji nebo jestli nevíte o nějaké aktuální akci, kde by aku vrtačka byla k mání za co nejlevnější peníz, na napětí 18V vůbec netrvám.

Mám aku vrtačku (spíš jen aku utahovák) co jsem si pořídil kdysi v akci za pár stovek, pro mé potřeby úplně stačí, ale zrovna jsem ho někomu půjčil a momentálně potřebuji do něčeho vrtat.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud to není nějaký extra kousek, který byl drahý a je zachovalý, tak se na opravu vykašlat, protož… poslední
ml1 17.01.2019 13:13
ml1

Pokud to není nějaký extra kousek, který byl drahý a je zachovalý, tak se na opravu vykašlat, protože za 1200 je slušná (spíš běžná co zase chvíli vydrží) nová akuvrtačka. (O akuutahováku za 399 ani nemluvim, ten mám právě rozebraný na stole má v sobě tři články velikosti mikrotužky z nichž jeden je totálně mrtvý (0V ale alespoň pro proud průchozí) ostatní nějaké napětí maji, ale o jejihc zdraví taky pochybuju. A právě se rozmýšlím, jestli tam něco kupovat nebo se spokojit se závislým napájením. Symptomy byly stejné, těsně po nabití v pohodě, ale dva tři šroubky a konec o vrtání bych si mohl tak nechat zdát.)
Akuvrtačku (12V) jsem provozoval z laboratorního zdroje, ale nestačilo ji 10A tak jsem spojil 2 paralelně (víc jich nemáme a to že jim paralelní chod nevadí mám mnohokrát ověřené) a to už prošlo (při záběru si vzala klidně i víc jak 15A při menší zátěži těch 10A stačí).
Poslední dobou jsem si všimnul, že výrobci lepší techniky si stanovili nějaký standardní typ akumulátorové baterie (každý ovšem svůj), takže se dají ty akumulátory kupovat zvlášť. Ale to je technika o řád dražší, než jakou by si člověk kupoval pro domácí použití.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru