Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrt do země

Dobrý večer opět...

Potřebuji pomoci s tím, že nemáme studnu na té parcele kde chceme stavět ten baráček, a potřebovali bychom si tam nechat udělat vrt do země, co to odnáší?
Mimochodem je to v takovém okolí že potok je od domu vzdálený kolem 40m a rybník 100m ale to asi s tím nemá nic společného.... Děkuji A.V.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kam umístít kachny vám neporadím, ale ohledně studny ano.Zapátrejte na internetu a poptejte nejbližš…
iconek 05.03.2016 08:49
iconek
A povolení stálo kolik?
kejki 05.03.2016 09:15
kejki
Hydrogeologický posudek a vpravení do stavebního povolení stálo cca. 6 tisíc.K tomu doložení dopisu… poslední
iconek 05.03.2016 22:12
iconek

Kam umístít kachny vám neporadím, ale ohledně studny ano.Zapátrejte na internetu a poptejte nejbližšího studnaře, který disponije vrtnou technikou.Ten nejblíž vám bude znát vaše okolí a podloží pod pozemkem a navrhne řešení.

Ten můj přijel na mašině, vytáhnul z tašky hydromapu, rozhlédnul se po okolí a zeptal se, kde chci mít vrt.Druhý den dorazil s vrtnou pločinou, provedl zkušební 12 metrový vrt, provedl měření vydatnosti vrtu, zapažil vrt (protože v celé hloubce vrtu písek) , sbalil plošinu, vystavil doklady k vrtu, skasíroval 28 tisíc a popřál hodně štěstí s užíváním studny.Ve vrtu máme stálou hladinu sedm metrů a i v loňských parných tropech, kdy v televizi lidi nabádali, že nemají zalévat zahrádky a mejt auta, já vesele napojen na čerpadlo coulovou hadicí čerpal dva dny v kuse vodu z vrtu, aby se vyčistil.

Hydrogeologický posudek a vpravení do stavebního povolení stálo cca. 6 tisíc.K tomu doložení dopisu od Frantíků, že nás na vodu nepřipojí.Když odečtu zálohu studnaři na ten posudek, doplatil jsem dva tisíce.Metr vrtu i s pažením 2000 včetně DPH.Po vykonání celé akce mi studnař vrátil dva tisíce jako slevu na jeden metr grátis.Vše legálně zkolaudováno a stavebním úřadem kontrolováno.

Pak jsem vyřešil o vlastní ČOVku a celá Veolia s vodným a stočným mi může políbit kapsu.
Asi jsem měl štěstí :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru