Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dvoukotoučová bruska- hází kotouče

zdravím
Zkusil jsem zaměnit kotoučům strany. Tu pravou stranu jsem opět srovnal poměrně snadno. Výkyv do stran je řádově pár desetin mm. Ale ta druhá strana se vždy po dotažení matky lehce vykřiví na hodnotu 0.8mm .

Podložky nejdou k sobě dotáhnout, neboť závit na hřídeli je pouze kousek tak, aby šel dotáhnout kotouč...

Kotouče sedí poměrně bez vůle. Papírem bylo myšleno ty papírové potisky z boků kotoučů. Je tam potisk a uprostřed je díra pro hřídel. Jenže papíry nejsou ideálně na středu. Tak jsem je sundal, ale problém to nevyřešilo. Přítlačné vnější podložky jsem tak nějak vystředil vůči hřídeli, a trošiličku se to zlepšilo. Poznám to podle toho, jestli a kolik pochoduje bruska po rovné ploše při plných otáčkách a pak při dojezdu. Při tom dojezdu jsem si všiml, že ty kotouče hází nahoru a dolů.Při těch otáčkách i drobná desetinka mm může dělat rezonance... Zkusím tedy kotouč čímsi, co tu bylo zmíněno, obrousit tak, aby to bylo pokud možné ideál.

K tomu dotahování levé strany. Zdá se mi, že není problém v té podložce - je rovná bych řekl, ale v tom, že závit je pod určitým úhlem a matka tím pádem taky. A ta vykřivená matka jak dotlačí podložku, tak tá zákonitě pohne kotoučem. Když kotouč držím prsty o krytí tak nějak v dobré pozici, tak mi to ty prsty přetlačí, když dotahuju. A pak je to zase tam kde bylo. Stejný postup na druhé straně vedl k jakémusi úspěchu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny