Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dvoukotoučová bruska- hází kotouče

zkusil jsem ohlídnout hřídel. Zdá se mi, že je "ideálně" rovná. Okem prakticky nepoznám, jestli osciluje(ani přiložením prstu k povrchu hřídeli při otáčení a vnímat "tepání" do prstu. Ani v ložisku se hřídel ani trochu nekýve.

Vnitřní podložka je na hřídeli skoro bez vůle. Ovšem vnější podložka, ta která je přitlačována matkou, ta vůli má dost. Odhadem 1-2 mm. Levý kotouč se mi povedlo tak nějak vystředit tím, že jsem matku povolil, trochu pohnul kotoučem v místě kde byl v krajní poloze vůči tělu brusky, a dotahl matku. A zároveň jsem trochu vystředil podložku. Pravý kotouč se mi ovšem nedaří dostředit vůbec. Vždy, když dotahnu matku(pravou), tak se kotouč "vytočí". Přitom na hřídeli kotouč lehkou vůli má. Když není dotažen, tak s ním lze kývat.
Máte někdo nápad, jak kotouč vystředit? Napadlo mne ho na třech místech podložit proti vnitřnímu krytu stějně mocnýma podložkama. Ale jak je pak vyndám,že?

K tomu vyvážování kotoučů. Ty přiložené nemají žádné závažička na dovážení. Je to jen kámen s dírou a papírové podložky.

A to obrušování, to se provádí běžně doma? To je takový běžný postup? Měl jsem prostě za to že koupím brusku, a brousím. Nebo při výmněně kotouče ho prostě vyměním a brousím....

děkuji

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny