Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aky ohrievac na vodu ?

Zdravím

Ještě je možnost pořídit lázeňská kamna chtěl-li by jste větší množství teplé vody (i sprchování koupání) náhřev trvá dle objemu cca 30-45 minut., topí se většinou dřevem, je-li objem větší cca 115 l a víc pak na víkend stačí natopit při průměrné až nižší spotřebě tzn. nádobí, sem tam krátká sprcha i jen např. v pátek a ještě druhý nebo i třetí den je voda teplá. Na menší spotřebu stačí i 80 litrová. Vyrábí se i s elektrickým dohřevem odběr 1000w (naproti běžným ohřívačům tam je většinou více)ty pak lze užívat jen na elektřinu jako klasický bojler (nastavíte si stupeň) nebo jen na dřevo, anebo obojí dle potřeby.Je třeba mít pouze k dispozici komín, byť lázeňská kamna díky své konstrukci pracují dobře i bez komínu jen vyvedena přez zeď oficiálně to tak být nesmí... Jinak je to dobrá věc akorát cena je pochopitelně vyšší dle objemu např. viz.
http://www.dufakotle.cz/dufa/goods-BOSCHEBLE80-410 -lazenska-kamna-s-izolaci-ble-80-smalt-5-kw--el-do hrev--pojistny-ventil.html

nebo bez el. lze volit i tato nerez:
http://www.dufakotle.cz/dufa/goods-ZAVA100NEREZ-41 0-lazenska-kamna-z-100-nerez-tlakova.html

Výhodou výše uvedených modelů je, že jsou tlakové tzn. mohou stát kdekoliv a vodu lze natáhnout i mimo koupelnu např. do kuchyně apod. a využít dle potřeby.
Nebo lze ušetřit a koupit láz. kamna i z bazaru, ty starší bývají ale většinou beztlakové tzn., zajistit si odběr vody co nejblíže kamen,stojí např. v koupelně, nebo hned u koupelny a kuchyně apod.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny