Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký proud se dá tahat z ploché baterie?

Plochá baterie má kapacitu asi tak 2700 mAh až asi 3500 mAh (viz váš odkaz a odkaz na baterie.cz). Váš uváděný příkona 14,4 W při 12 V znamená odběr asi 1,2 A, což by vám plochá baterie možná chvilku dala. Podle uváděné kapacity možná tak dvě až tři hodiny, pokud by se nezahřála a nevybila dřív.

Cenu za kus odhadnete asi tak kolem 30 až 100 Kč. Když cenu znásobíte třemi a podíváte se, kolik hodin by asi tak fungovaly a pak se z nich stal odpad, je možná lepší se podívat na nějaký síťový zdroj, například ML-732.027.45.0 který má výstupní napětí 12 V, max. proud 1,5 A, výkon 18 W, malé rozměry asi jako krabička s pastou na zuby, hmotnost 130 g a cena zhruba kolem 300 korun.

Nehledě na to, že u vašeho odkazuje zdroj (adaptér) AC/DC už je, takže to máte v ceně. Zdroj vydrží pořád, nic se nevyhazuje jako spotřební materiál, je univerzálně použitý i na jiné věci.

Navíc byste asi váš LED pásek používali někde, kde je nějaká síťová zásuvka. Pokud chcete mít LED pásek někde u rybníka nebo pod stanem nebo v chatičce, kde není zásuvka, tak je lepší sedět jako trampové u ohýnku, nebo koukat na hvězdičky nebo na svatojánské broučky a užívat si přírodu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny