Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Motor z pračky pro pohon katrovačky

Ahoj,
už nějakou dobu uvažuju o výrobě katrovačky s pohonem - něco jako tohle . Dlouho jsem neměl motor (a ani čas), teď kolega vyhazoval pračku, ale motor by snad měl být dobrý, tak mi ho dal. Je to typ SOLE 20584.316. Je tam 6 drátů, 2 na tachodynamo, takže to asi nepotřebuju, dva na uhlíky, dva na stator (je to tak ne?)
Chtěl bych ho využít, nepotřebuju měnit otáčky, to bych asi pořešil převodem, ale nerad bych udělal nějako koninu. Na webu je parta návodů, že se to dá zapojit tak, že jsou uhlíky a stator v sérii + samozřejmě uzemnit kostru, ale na jiných fórech se zas píše, že tohle je ohne sranda že je potřeba nějaký regulátor (zmiňovaný byl třeba tenhle , frekvenční měnič a kýho čerta). Taky jsem někde četl, že by šel použít regulátor ze starého luxu - no, taky jeden lux na chalupě mám, tak proč ne, ale klidně si nějakou součástku za pár stovek koupím o tom žádná, jen se v tom úplně moc nevyznám.

Poradil by někdo? Jen zopakuju, že nepotřebuji ani měnit směr otáčení, ani rychlost a je mi celkem jedno, jestli rychlost při zatížení mírně poklesne atd. Jde jen o to, aby se to hýbalo samo a mě pak nebolela záda když přehazuju hromadu kompostu.



Díky moc

Filip

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny