Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Unimobuňka

Dobrý den,

chtěl bych si na zahradě udělat takovej svůj byteček. mám představu že na pilíře ze ztraceného bednění dám unimobuňku 6x2.3m a tu si vybavím. Máte někdo z podobnou stavbou zkušenosti? Tipy a inspiraci? Co a jak, případně na co si dát pozor?

Předmět Autor Datum
Nejdříve si dojdi na stavební úřad, pravděpodobně budeš potřebovat souhlas o umístění stavby. :puff: nový
martl 24.02.2016 08:37
martl
Měli jsme tak kdysi udělané rekreační podnikové chatky, funguje to dobře jako letní byt, chata. Dobr… nový
leo 24.02.2016 08:50
leo
Stavební povolení ani ohlášení není třeba, není to trvalá stavba spojená se zemí, prostě jeřáb přive… nový
Fortys 24.02.2016 09:37
Fortys
§ 103 Stavby, terénní úpravy, zařízení a udržovací práce nevyžadující stavební povolení ani ohlášení… nový
leo 24.02.2016 15:09
leo
furt to jeste muze(a asi bude) vyzadovat uzemni souhlas. Jo, stavebni zakon, to je peklo. nový
bahno 24.02.2016 15:19
bahno
Leo 1) Reagoval jsem na tvé tvrzení Stavební povolení ani ohlášení není třeba, není to trvalá stavb… poslední
Fortys 24.02.2016 21:42
Fortys
Na stavební úřad se radeji dojdu zeptat nový
Martinekk 24.02.2016 10:48
Martinekk

Měli jsme tak kdysi udělané rekreační podnikové chatky, funguje to dobře jako letní byt, chata. Dobré je udělat na to lehkou sedlovou střechu, vypadá to o hodně lépe, stíní a přesah chrání vchod. Stavební povolení ani ohlášení není třeba, není to trvalá stavba spojená se zemí, prostě jeřáb přiveze, jeřáb odveze...

Stavební povolení ani ohlášení není třeba, není to trvalá stavba spojená se zemí, prostě jeřáb přiveze, jeřáb odveze...

Až dostane pokutu, jistě ji za něj zaplatí, když tak "fundovaně" radíš.

zák. č.183/2006 Sb., stavební zákon §2 základní pojmy odst.3)Stavbou se rozumí veškerá stavební díla, která vznikají stavební nebo montážní technologií, bez zřetele na jejich stavebně technické provedení, použité stavební výrobky, materiály a konstrukce, na účel využití a dobu trvání. Dočasná stavba je stavba, u které stavební úřad předem omezí dobu jejího trvání. Za stavbu se považuje také výrobek plnící funkci stavby. Stavba, která slouží reklamním účelům, je stavba pro reklamu.

§ 103 Stavby, terénní úpravy, zařízení a udržovací práce nevyžadující stavební povolení ani ohlášení
(1) Stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují ...
16. výrobky plnící funkci stavby, včetně základových konstrukcí pro ně;

Leo
1) Reagoval jsem na tvé tvrzení

Stavební povolení ani ohlášení není třeba, není to trvalá stavba spojená se zemí, prostě jeřáb přiveze, jeřáb odveze...

což prostě není pravda. Jestli se jedná o trvalou nebo dočasnou stavbu a zda je stavba spojená se zemí či nikoliv není z pohledu povolovacího procesu důležité.
2)Pro výrobek plnící funkci stavby by tvoje tvrzení z prvního příspěvku samozřejmě platilo, ale jen v případě pokud by buňka měla certifikát příp. doklad o shodě viz. zákon č.22/1997 Sb. o technických požadavcích na výrobky a nesměla by být upravována (musí být v souladu s technickou dokumentací výrobku) což v prvním příspěvku radíš.
3) jak napsal bahno

furt to jeste muze(a asi bude) vyzadovat uzemni souhlas. Jo, stavebni zakon, to je peklo.

Původně jsem na toto téma reagovat nechtěl, protože se tazatel ptal na něco jiného, ale na leův příspěvek jsem zareagoval, aby se snad martinekk zbytečně nedostal do nějakých potíží.
Abych to ukončil nějak optimisticky tak dle §79 odst.2) SZ "Rozhodnutí o umístění stavby ani územní souhlas nevyžadují stavby do 25 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky s jedním nadzemním podlažím, podsklepená nejvýše do hloubky 3 m na pozemku rodinného domu nebo stavby pro rodinnou rekreaci, která souvisí nebo podmiňuje bydlení nebo rodinnou rekreaci, neslouží k výrobě nebo skladování hořlavých látek nebo výbušnin, nejedná se o jaderné zařízení nebo stavbu pro podnikatelskou činnost, je v souladu s územně plánovací dokumentací, je umisťována v odstupové vzdálenosti od společných hranic pozemků nejméně 2 m, plocha části pozemku schopného vsakovat dešťové vody po jejím umístění bude nejméně 50 % z celkové plochy pozemku rodinného domu nebo stavby pro rodinnou rekreaci. Pokud se tedy jedná o zahradu u RD či chaty, což martinekk nenapsal a nevylučuje to územní plán, což sdělí stavební úřad, tak by na tu trucovnu martinekk žádný papír od úřadu nepotřeboval.
Hezký večer všem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru