Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrtání s dlouhými SDS+ vrtáky

Já bych to také vrtal výkonnější mašinou, kdybych jí měl a když už bych jí měl, tak bych do ní dal odpovídající vrták. Ale nemám a protože se jedná o pár děr které bude třeba vyvrtat v průběhu stavby v závislosti na tom, jak budou postupovat ostatní práce, tak to budu muset udělat s tím co mám.
To kladivo co mám je jakési noname "Challenge Extreme" a koupil jsem ho asi před 8 lety za 4 stovky s rozpadlým mechanismem uchycení a chybějícím aretačním kroužkem, takže v něm nedržely nástroje. Provizorně jsem tam tenkrát udělal náhradu, doplnil mazivo do převodovky a ono od té doby funguje jako by se mu nikdy umřít nechtělo. Je i na svou třídu docela výkonné, nedá se z něj už nic vyčíst, ale řekl bych že je srovnatelné i s profi kladivy ve třídě SDS+, která mají obvykle kolem 800W a úder do 3,5 joulů. Také je dost těžké, cca 6kg.
Na běžné vrtání a sekání mám ještě Makitu HR2450, ale s tou bych to ani nezkoušel. Ta by mě mrzela dost, kdybych ji zničil. I když nerad bych přišel i o tohoto cvalíka, když už toho tolik přežil. Používám ho právě na takové ty hrubší práce. Tak uvidím, myslím že mám celkem cit a dokážu rozpoznat moment kdy jde stroj nadoraz.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny