Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pračka Electrolux EWT1016

Zdravím zdejší kutily. Prozkoumal jsem zde dost odkazů, ale nějak jsem se nedobral odpovědi na svou pračku.
Popis závady:
někdy minulý týden se pračka po minutě programu zastavila a nereagovala, resp. ani nenapustila vodu. Pračku jsem chtěl rozebrat, ale ještě před tím jsem po vytáhnutí ze zásuvky a úklidu za pračkou zkusil zapojit a zapnout. Pračka se kupodivu rozjela a normálně prala. To vydrželo asi 6 praní a opět konec. Po zapnutí programu, jakéhokoliv, zamkne dvířka ( vrchem plněná) dvakrát cvakne nějaké relé a pak ticho a žádná jiná odezva.
Odpovědi typu vyhodit nebo zavolat servisáka , který vzhledem k věku pračky 10let, řekne to samé, prosím nepiště.
Jinak co jsem tak pročítal, tak by mi pomohl servisní manuál, abych alespoň s jeho pomocí identifikoval číslo chyby. Jenže jsem ho nikde nevygooglil, tak jedině že by jste někdo věděl, kterýma tlačítky spustím test.
Jinak jsem zatím zjistil, že celý prostor za plechy je zaprášený takovým jemným černým prachem, netuším z čeho. Stejný binec byl i na desce. Hladinový spínač asi funguje, teda alespoň po fouknutí do hadičky "cvaká".
Mám k dispozici multimetr, takže jsem schopen si při nějakém krokovém návodu leccos změřit, ale zase asi bez toho servis manuálu, asi nezjistím co naměřené hodnoty znamenají?
Jinak mám na to asi tak max týden, s dvěma malýma dětma to déle manželka nevydrží a donutí mě koupit novou pračku.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nazdar, právě jsem vyřešil E52 u své AEG pračky (je to stejný jako Elektrolux). Souhlasím s tím, že… poslední
Debustr 07.04.2018 07:32
Debustr

Nazdar, právě jsem vyřešil E52 u své AEG pračky (je to stejný jako Elektrolux). Souhlasím s tím, že to bude enkoder motoru. Já se tak daleko nemusel dostat. Byl uklepaný úplně krajní v mém případě červený drát na konektoru motoru.
Good luck

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru