Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyrovnání panelových zdí

Zdravím, plánuji rekonstrukci pokoje v paneláku. A chtěl bych něčím vyrovnat stěny. Přemýšlel jsem o štukovaní, ale nevím jak se to bude chovat v panelaku. Poradte cim ty stěny srovnat...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Důkladně sundat původní tapety, oškrabat až na beton, aby tam nezůstal přilepený žádný zbytek tapety… poslední
náhodný 05.02.2016 20:13
náhodný

Důkladně sundat původní tapety, oškrabat až na beton, aby tam nezůstal přilepený žádný zbytek tapety nebo lepidla. Samozřejmě za mokra. Vždy se kus zdi s tapetou důkladně namočí a pak se to dá špachtlí a liským sádlem krásně oškrábat a očistit dohladka.

Penetrace nátěrem Sakret (prodává se ve flašce) a pak natáhnout štuk Keraštuk (prodává se jako pastovitá hmota v plastovém kbelíku), stačí tenká vrstva, normální ďolíky a rýhy to zakryje. Po zatvrdnutí se na to dá malovat normálně Primalexem, obvykle vyhovuje Plus.

Dobré je na podlahu položit po celé ploše rozložené papírové krabice od lednice, pračky, sušenek, atd. a na to případně velké papíry, třeba i noviny ve dvou vrstvách, ale těch musí být hodně a rozložení dlouho trvá. Ale pak je rychlý úklid. Po seškrabání tapet je dobré to seškrabané na podlaze uklidit, aby se šlapalo v čistém. Nedávat igelit nebo mikrotenovou fólii. Když se na to kápne a šlápne se do toho, tak se to na podrážce roznese po celé ploše a po bytě a navíc to hnusně klouže.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru