Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrocentrála

To jsou platby, které vychází podle NTS, pro malé domácnosti s nejběžnějšími jističi (3x25A) a roční spotřebou okolo 1MWh. Projděte si diskuze na netu (aktualne, novinky, E15, ihned, mesec ...) a zjistíte, že těhle malých jedno, dvou, tříčlenných domácností se stejnými výsledky je spousta. S novými spotřebiči se i bez nějakého zvláštního šetření v malé domácnosti větší spotřeba než ten 1MWh neudělá.

Ale v každé diskuzi se objeví i někdo, komu vychází malá úspora, pak se ukáže, že to je člověk, který má vše na elektřinu a roční spotřebu 5, 6, 7 MWh.

Všiml jsem si, že pro lidi co mají nějakou sníženou sazbu přibyla podmínka splnění poměru VT a NT, který podle reakcí v diskuzích nikdo neplní. Těmhle lidem se potom vyplatí koupit přímotop, dát ho na zahradu a topit, tou zvýšenou spotřebou se dostanou na výhodnější tarif a v součtu ušetří.

Celé NTS jsou nastaveny tak, že největší zdražení v tisících Kč dopadá na malé domácnosti s běžnou spotřebou, rodinám s velkou spotřebou, které ročně platí v desetitisících Kč, vychází malá sleva. Předpokládám, že poměr "rodin s běžnou spotřebou" a "rodin vše na elektřinu", bude tak 80% : 20%. Jakékoliv úsporné spotřebiče, šetření elektřinou, naprosto ztrácí smysl. Naopak, je to trestáno, čím míň spotřebujete, tím se vám elektřina zdražuje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny