Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrocentrála

Jednoduše, podle nového výpočtu (NTS), průměrná malá domácnost (malý RD + chalupa) s průměrnou spotřebou roční spotřebou (cca 1,0 MWh) a nejpoužívanějšími jističi (3x25A), doma zdražení o cca 65%, na chalupě zdražení o cca 600%.

Cena rozdělená do dvaceti položek mě nezajímá, beru koncový součet a dělím počtem spotřebovaných kWh.


Při hustotě zastavění v ČR, je 99,99% objektů v dosahu stávající sítě, ČEZ a spol. mají naši dlouhodobou spotřebu, takže přesně vědí jaká bude v budoucnu. Takže "argumenty" o kilometrových přípojkách, rezervovaném výkonu apod, jsou jen žvásty. Je to celé pouze způsob, jak vyrazit z lidí více peněz, navíc to je zdražení za paušál, tedy bez ohledu na spotřebu. Předpokládám, že mají i zpracované analýzy a varianty, kolik domácností si bude moci snížit jističe a kdo se odstřihne úplně a přejde na solár + elektrocentrálu, ale asi jim to vychází, že i přes ty odpadlíky na tom vydělají.


A protože si myslím, že za dva roky zvýší cenu silové složky platby, potom o něco uvolní zastropení fotovoltaiky, potom budou valorizovat paušál za jističe atd atd, zkrátka tu elektřinu budou zdražovat pořád dál, takže nemá cenu na něco čekat, a lepší se odstřihnout co nejdřív (na chalupě), doma max snížit jističe, podle příkonu největšího spotřebiče, a počítat s tím, že když půjde pračka, nepoběží rychlovarná konvice apod, protože snížení jen o jeden stupeň se v platbě moc neprojeví. Je to trochu návrat o 50 let zpátky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny