Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pouzit trafo 1, nebo 2?

Ono to je fakt lepsie pajkovat alebo aspon pocinovat tie draty co ustrihnes. Ten drat bude lanko (vela tenkych dratikov) a ak budu moc tenke tak sa ti to tam bude trhat na skrutke apod.

Si kup asi radsej to s tymi volnymi dratmi, tie su uz pocinovane, a zastrcku si kup nejaku samotnu v nejakom elektro obchode, a zapoj zastrcku. Zeleno-zlty ide na kolik, ostatne 2 na zbytok (tam je uz jedno ze ktory kam).

Prudovy chranic chrani pred dotykom, ked sa dostane faza niekam inam jak tam kde ma. Je to hlavne na ochranu osob. Skraty apod isti normalny istic. Vzhladom na to ze tam budes manipulovat aj s dratmi 230V na nejake pumpy ci co si to chcel, tak ten chranic moze byt dobra vec. A stejne si budes muset vyviest 230V tak to si rovno kup tu zastrcku a zdroj s volnymi dratmi

P.S. moze sa stat (ak to arduino ma nahodou naprd odfiltrovane napajanie) ze pri zapnuti pumpy arduino zamrzne apod. Potom bude treba bud pripajkovat nejaku tlmivku a dalsie kondenzatory k arduinu na napajanie, alebo napajat arduino extra zdrojom. Ale snad to tam odfiltrovali dostatocne).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny