Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Saunová kamna - jedna spirála nežhaví - čím nahradit vadné relé?

Jo pravda svorky jsou nechutně přehřáté, jsou to dva různé kovy na sobě, ten na relátku je pájecí, ten co je na tom nastrčený ten vůbec nejde přinutit, aby se na to chytl cín, drátky jsou jen zmáčknuté, chtěl jsem je propájet, ale nemožné. Podezírám, že je to napůl přehřáté stykem, napůl těma jen zmáčknutýma drátkama. Jenže zase cín už by se asi tavil, ty umělohmotné krytky (původně zřejmě bílé, nyní hnědé) se rozlamujou na dotyk.

Na cívce když je sepnutá je 22,3V - takže 24Voltová.

Děkuji za vaší podporu, líp se přemýšlí, když člověk někoho má za zády :-)
To DC se týká cívky, podle tohohle pdfka http://gfinder.findernet.com//assets/Series/360/S4 5CS.pdf - píšou cívky DC se zvýšenou citlivostí (360 mW).
A níže v tabulce: max. spínané napětí V AC 250/400V, atd.

Ty relátka jsou asi úplně přesně ona, podle rozměrů na přiloženém obrázku, které jsem nějak přibližně naměřil ještě před otevřením toho pdf.

Asi jsem je teda našel, zítra zkusím vytáhnout z výrobce kde je koupit.

Ještě otázka - myslíte že kdybych do těch relátek nad kontaktama opatrně navrtal dírečku, kterou bych tam poslal dávku kontaktolu, a pak relátko bez zátěže procvakal, že by to mělo valný smysl a fungovalo třeba ještě aspoň rok?

Chránič před lunaparkem opravdu mám, pořád na to někdo "leje vodu" aby všude byla "príma voňavá pára", a až jednou ty spirály zvrchu popraskaj a voda se dostane kam nemá, tak ...

A rada na závěr: kdo máte doma nějaké místo, domácí sauna je něco naprosto geniálního, jsem rád že mě k tomu žena po letech dokopala :-)
(alespoň 2x2x2m s dvěma plnýma lehátkama, menší nebrat!)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny