Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Izolace základů

Dobrý den, mohl by mi někdo poradit? Chystám se izolovat základy domu nopovou fólii, a řeším stěnu pod pergolou. Tento dům jsme koupili před 4 lety už s vybudovaným beton nad který jsem později dodělal pergolu. Jde mi o to zda izolaci vést kolem toho betonu nebo beton u stěny domu odstranit a zaizolovat stěnu, ale jestli to bude mít nějak smysl když stejně budu muset beton zase dobetonovat. Měl sem doma dva na sobě nezavyslé borce a oba mi řekli něco jiného, tak budu rád za každý názor, jestli už se stím někdo setkal.Díky přidávám foto

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže obkopat, podřezat a zaizolovat.
fclukes 26.01.2016 08:09
fclukes
Podle stáří baráku budou stěny asi minimálně do výše soklu kamenné, nebo ze smíšeného zdiva ... to p…
pc 29.01.2016 13:51
pc
pc, omlouvám se za upřimnost, ale Váč návrh je velice špatný. Vzduch je izolant asi takový, že se ji…
milan.cukrar 01.02.2016 07:53
milan.cukrar
Vlhkost nechám v prostoru mezi stěnami a tu mezeru nebudu ani nijak odvětrávat. Vzduch má nízký souč…
pc 01.02.2016 09:49
pc
2 pc: Přizděním problém vlhkosti není vyřešen, ale pouze uschován a není vidět. O to zákeřnější stav… poslední
Rce 13.04.2016 16:34
Rce

Podle stáří baráku budou stěny asi minimálně do výše soklu kamenné, nebo ze smíšeného zdiva ... to podřezání bych nechal jako poslední, nejzoufalejší možnost. Kdyby to bylo celé cihlové, bude to snazší, stará malta ve spáře bude spíš "hlína" ... Nevím jestli to máte vlhké a plesnivé všude, ale jestli je to pouze některá stěna, co před ní postavit příčku, tedy nechat cca 15 cm od vlhké obvodové stěny postavit příčku, z nějakých lehkých keramických příčkovek, Ytong apod je nasákavý ... uzavřená vzduchová mezera bude působit také jako isolant, rosný bod už nebudete mít blízko vnitřního povrchu a nově postavená příčka by měla zůstat suchá. Nevýhoda, že si zmenšíte místnosti, ale uděláte to sám, za pár korun.

pc, omlouvám se za upřimnost, ale Váč návrh je velice špatný. Vzduch je izolant asi takový, že se již nikde ve stavebnictví nepoužívá. Jak dostanete vlhkost z prostoru mezi stěnami? Síla zdí je dost velká Vy ještě uberete místnost o mezeru a příčku?
Máte někde nastudován průběh teplot takovou zdí?

Přeji hzeký den.

Vlhkost nechám v prostoru mezi stěnami a tu mezeru nebudu ani nijak odvětrávat. Vzduch má nízký součinitel tepelné vodivosti, takže to ničemu nevadí. Průběh teplot bude pozitivní, rosný bod už nebude u vnitřního povrchu. Tohle řešení je použito u rodičů na chalupě a po čtyřiceti letech je to bez problému a funkční. Příčka je suchá. V porovnání s podřezáváním kamenné stěny realizováno za pár korun a výsledek stejný, možná lepší, s nezměrně menším úsilím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru