Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malování

Dobrý večer, předem se omlouvám zkušeným mazákům, kteří mají tyto věci v malíčku, ale chtěl bych Vás poprosit o radu ohledně malování. Situace se má takto, seškrábal jsem místnost, zapravil tmelem trhliny ve zdi, stropě + zahladil a celou místnost na penetroval.

Nyní bych potřeboval poradit, jak mám dále pokračovat s malováním. Místnost budu mít dvěmi barvami (bílá, zelená) na protilehlých stěnách. Zajímá mě, kolik nátěrů budu muset udělat, co vše bych si měl kromě barvy a válečku koupit, popř. jakou značku barvy máte ověřenou, chtěl bych si už koupit nějakou lepší / kvalitnější (dražší?) a kolik bych té barvy měl koupit.

Jedná se o dvě místnosti 3x4m x 2,5m výška a druhá atypická ve tvaru U (komín), ale cca. stejné rozměry. Musím v místnosti rovnat stěny?

Předem děkuji za každou radu :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Všem děkuji za rady a tipy, ale ještě mě zajímá jedna věc, když jsem škrábal ty zdi, tak jsem v někt…
Assassin 24.01.2016 10:06
Assassin
Na rýpance a prasklinky se osvědčil tak zvaný šlehaný ONTIME tmel v kelímku. Konzistence jako měkouč…
náhodný 24.01.2016 12:45
náhodný
Zdravím, pokud je to něco jako Finiš Pasta, tak pozor na větší nerovnosti, po zaschnutí se mírně pro… poslední
trtr 25.01.2016 10:37
trtr

Všem děkuji za rady a tipy, ale ještě mě zajímá jedna věc, když jsem škrábal ty zdi, tak jsem v některých místech zajel trochu do omítky, musím toto nejprve zarovnat nějakým tmelem nebo existují nějaké barvy, které tyto nerovnosti zakryjí, popř. se to po dvou nátěrech zamaskuje samo barvou?

Už vím že budu muset malovat dvakrat, ale ten první nátěr stačí pouze bílý, nebo už mám použít tu barvu? Díky, Martin

Na rýpance a prasklinky se osvědčil tak zvaný šlehaný ONTIME tmel v kelímku. Konzistence jako měkoučké pápěří nebo našlehaná jemná bramborová kaše. Je bílý, dobře se s ním pracuje, stačí na špičku kulatého starého příborového ocelového nože, nebo dobře ohebnou ocelovou špachtličku. Na chvilku je to zaschlé, ale lepší je to nechat trochu déle - viz návod na stránce 86-slehany-tmel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru