Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Laser

Často jezdím do přírody, a občas se mi stane, že si zapomenu zápalky, vysypou se mi nebo promočí. Vím sice, že správný zálesák by takovou techniku nepoužil, ale já se radši chci ohřívat u ohně, než mrznout.
Nevěřím ti, že máš problém s rozděláním ohně, když často jezdíš do přírody. IMHO trampové, turisti a zálesáci se teď válí po zemi a mohou se umlátit smíchy.
Jestli máš promočené sirky, asi bude navlhlé i dříví co někde v přírodě posbíráš a od zapáleného papíru bude blbě chytat.
Jednorázový plynový zapalovač se asi nehodí na nic jiného než na zapálení čvaňháka nebo svíčky na hrobě a to tam nesmí moc foukat vítr. Mám zkušenost, když jsme slavili narozeniny synů a svíčiček na dortech přibývalo, tak už k jejich zapálení nestačila jedna sirka. Jednou mne napadlo použít reklamní zapalovač. Svíčky jsem sice všechny zapálil, ale jak ten zapalovač hořel delší dobu, tak se v něm něco přehřálo a pak nešel zhasnout, musel jsem nechat celou náplň vyhořet.
Když zapalovač do přírody, tak nějaký pořádný, např. prý je dobrý tenhle
https://cs.wikipedia.org/wiki/Zippo
ale zkušenost s tím nemám.
Občas potřebuji založit oheň na zahrádce, abych se zbavil prořezaných větví a větviček. Ty od zapáleného papíru blbě chytají, musí se nejdřív od nějakého zdroje tepla vysušit, aby mohly hořet samy. Benzín jen blafne a nezapálí (polejt celým kanystrem jsem nezkoušel). Tak jsem zkusil zapálit propanbutanovým hořákem a osvědčilo se to.
Do přírody se asi propanbutanová bomba blbě nosí, pokud bych chtěl chodit do přírody, spát pod širákem a byl bych natolik levej, že bych nedokázal rozdělat oheň třením dřev, asi bych si do usárny přibalil něco takového:
http://velkoobchod.conrad.cz/plynovy-horak-s-regul aci-toolcraft-mt-6804.k588464

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny