Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kávovary na sypanou kávu, či kapsle?

Dobrý den,

Chtěla bych si pořídit nějaký kávovar domů kolem 3 tisíc, ale nemůžu se rozhodnout zda kapslový (např. Nespresso) nebo na sypanou kávu (např. tento DeLonghi delonghi-eco-311-b), či snad úplně jiný? U kapslového mi vyhovuje ten komfort, vložím kapsli, udělám si kafe, vyhodím do koše. U pákového se musí ta páka vždy umývat. Přesto nechci kvůli své lenosti přijít o dobrou chuť kávy. Ještě se mi líbí třeba tento přístroj, na kterém si mohu udělat i něco více než klasické espresso: saeco-hd8423-19-poemia

Pokud má někdo zkušenosti a znalosti, prosím poraďte.

Děkuji, Anna

Kávovary a další kuchyňské spotřebiče od českých ověřených obchodů (inzerce) (reklama)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Miesas dost odlisnych veci dokopy. Klasicke espresso je nieco ine jak "normalna kava" jak ju ludia p…
MM.. 13.01.2016 16:55
MM..
TO: MM- A vy jste barista odkud ? :-)
E250TD 13.01.2016 17:05
E250TD
Ale vseobecne netreba z toho robit az taku vedu, ak si kupis akykolvek pakovy a das tam normalnu pom…
MM.. 13.01.2016 17:11
MM..
To ti závidím, pokud jsem do toho dal jakoukoli mletou kávu, tak v 90% případů se naplnila místnost…
kejki 14.01.2016 13:28
kejki
Tak zavisi ze jak definujes to slovo smrad :) Je to dost rozne zavisi od kavy a aj od stroja, moment…
MM.. 14.01.2016 15:36
MM..
Tak som skusil tie "normalna kava" pady co som daval link v predch.prispevku a to je fakt hnus to sa…
MM.. 23.01.2016 12:00
MM..
.. teraz som skusil ten "normalna kava" pad roztrhnut a vyspsat prasok do sitka a poriadne to napech… poslední
MM.. 28.01.2016 09:55
MM..

Miesas dost odlisnych veci dokopy. Klasicke espresso je nieco ine jak "normalna kava" jak ju ludia poznaju u nas, pouziva sa na to ina hrubka mletia, a ma to potom aj uplne inu chut aj silu (a je toho typicky len 50ml, t.j. poldeci :)

Existuju aj pads, klasicke od philips (senseo) to je pre beznu "kavu"(ne espresso) a lacne, ale v SR som to vobec nevidel (v D su toho plne obchody). A existuju aj ESE pady rozsirene v taliansku, ktore su na espresso, ne na normalnu kavu (ked si z toho urobis 2dl a ne len 50ml espresso) z toho ti asi nebude chutit ptz potom sa uz extrahuju horke chute. Na beznu kavu asi staci aj philips senseo, ak zozenies pady.
Ja osobne mam pakovy (nieco podobne jak ten delonghi ale lacnejsi model) kvoli tomu ze si to CHCEM kazdy den po pouziti umyt a nechat vyschnut, aby to neplesnivelo jak v drahych full-automatoch, kde to tam pekne hnije a hnije a ludia to potom piju :) Ale s pakovym je viac roboty. Momentalne v nom pouzivam ESE pady, to je pohodlne (ale je to drahsie a blbo sa to zhana, ja si to objednavam cez net v nemecku)
Ked ta netrapi nejake hnitie tak si kup full automat ktory to aj pomele apod, je to potom omnoho pohodlnejsie. Ale kvalitnu chut kavy nejakym full-automatom nikdy nedosiahnes, to skor pakovy ale u pakoveho zavisi aj od sikovnosti "baristu" ze co z toho vyleze (chut dost zavisi na typu kavy, na hrubke mletia, na tom jak to tam barista (=ty :) spravne natlaci (mal by si k tomu mat tamper (mackatko) a zmacknut do sitka silou 15kg, a potom extrahovat 20s, a malo by vyliezt chutne espresso ;)

Ale vseobecne netreba z toho robit az taku vedu, ak si kupis akykolvek pakovy a das tam normalnu pomletu kavu (ne espresso), a urobis si toho normalne mnozstvo 1,5 - 2dl, tak z toho vyleze normalna kava. Nemusis sa bat :) Pressovat pulver tamperom do sitka je dobre, alebo aspon zatlacit lyzickou poriadne. Ja mam delonghi a zda sa mi celkom ok, neni to ale ziadne hifi :) Pokukujem teraz po gaggia classic (kvoli profi sitku a stainless steel boileru), ale ten design sa mi zda uplne hnusny :)

P.S: kapslove vobec nepoznam, mne osobne by tam vadil asi ten hlinik na veku toho kapslu, ale moze to byt aj dobre, netusim, nemam.

Tak zavisi ze jak definujes to slovo smrad :) Je to dost rozne zavisi od kavy a aj od stroja, momentalne pouzivam pady "espresso lungo" (predlzene espresso) a robim toho asi 1,5dl, ale mam aj pady na normalne podlecove espressa, klasicku kavu som skusal menuly rok drbol som tam nejaku dalmayr prodomo pustil cez to asi 1,5dl vody a bolo z toho nieco ako "normalna" kava (chute a vone vnima kazdy inac takze sa to tazko posudzuje ci to je smrad alebo vona :)
P.S. teraz to uz neoverim lebo vsetky kavy co mam su espresso sorty. Ked to budem zas testovat tak si kupim asi toto http://www.dallmayr.de/kaffee/sortiment-nach-zuber eitung/fuer-padmaschinen/prodomo/ to je ale pre senseo system takze je mozne ze to je mlete pre tlakove pristroje a neni to uplne normalna kava. Ale neni to ani espresso sorta (pustim cez to 1,5dl vody apod)

Tak som skusil tie "normalna kava" pady co som daval link v predch.prispevku a to je fakt hnus to sa neda pit :-)
S tym clovek musi experimentovat ze jaky druh kavy a jaka hrubka mletia mu vyhovuje, vseobecne by to asi vzdy mala byt espresso kava a na espresso (30ml) velmi jemne mleta a na vacsiu kavu (1,5deci apod) bud hrubsie mletu a dlhsie extrahovat ("lungo"), alebo americky sposob ze horuca voda poldeci a do toho espresso poldeci apod. Mozno niekto najde aj nejaku "normalnu" kavu co z toho chuti, netusim :)

.. teraz som skusil ten "normalna kava" pad roztrhnut a vyspsat prasok do sitka a poriadne to napechovat a bola z toho celkom dobra "normalna" kava (ca 150ml). Takze je mozne s tym urobit aj normalnu kavu.
BTW. u tlakovanych sitiek (napr. ten saeco poemia z dotazu) neni nutne pechovat, tam sa o to stara ten tlakovy ventil pod sitkom. (ja mam normalne sitko ptz tlakove sa neda umyvat :D resp. len dost blbo)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru