Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čerpání vody ze studny

Inak, dodam ze na taketo sosanie by bolo potrebne vykonnejsie cerpadlo (ak by to vobec zvladlo). Boli by velke problemy s kadecim.
Napriti tomu, ak by ste tam natiahli kabel (na taku vzdialenost by som dal CYKY-J 3x4 , dnes uz na 90% staci 1 faza, 4ku koli vzdialenosti a rezerve vykonu) tak vam staci vibracne cerpadielko za 50e, alebo nieco podobne a vytlacilo by vam to hocikde (skoro :) ) a hlavne bez nejakych problemov so sanim, so stlacanim potrubia atd. atd..
No ale zas treba kopat 50 metrov. Ak sa pre vykop rozhodnete (odporucam) tak to dajte na samostatny istic, B16A bude bohate stacit. Cize kabel od studne po najblizsi rozvadzac. Napajat na zasuvky niekde vonku by som povazoval skor za take nudzove riesenie, ale ak nie je predpoklad vyssich odberov (zahradny gril a pod.) a pristup k rozvadzacu je znacne komplikovany tak ako nudzove riesenie aj hej. Cerpadlo spajat vylucne napevno cez zatavovacie buzirky, alebo gelove spojky (drahsie). Ziadne zasuvky v studni, alebo rozne krabice (ani AC-dur s IP67 sa neosvedci). Sem tam vo vynimocne dobre vetranych a suchych studnicnych sachtach sa da ACdurka dlhodobo prevadzkovat, ale je potrebne namontovat to tak, ako sa ma a dodrzat tesnost prechodov. Ale osobne by som pouzil teplom zmrstitelne spojky. Necha sa dostatocna rezerva kablov a nie je problem. V takychto sachtach podla mna nema co broyt rozoberatelny spoj. V takom priapde je potom samozrejme mozne nepouzit RCD. RCD sa celkovo na cerpadla neodporuca montovat.
Dalsia vec je potrubie k studni. Neviem ake mate, ale to ake by malo byt zalezi v prvom rade od pozadovaneho prietoku a od vzdialenosti. Ak to chcete len na plnenie zachodov, tak snad aj 25tka by stacila. Ak ale aj na nieco ine v domacnosti (sprchovanie, umyvanie atd.) , tahal by som urcite 32ku ma taku vzdialenost, pripadne na polievanie zahrady atd. tak tam uz asi az 40tku, zalezi od poziadaviek. Ale ano, na polievanie zahrady, dom a na 50m by som siel do 40tky. Predsa len sa to nerobi na sezonu a napriklad automaticka zavlaha ma dost velku spotrebu. Samozrejme sa bavime o PE potrubiach, ktore su dnes uplny standard.
Posledna vec, ak to chcete celorocne, tak potrebana je dosttocna hlbka, podla lokality tych 80 az 120 cm, zalezi kde byvate. Potom prechod do domu moze byt pomerne dost komplikovany.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny