Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Strukturovana kabelaz v byte

Zdravim,

Idem robit prerabku el. rozvodov v byte. Som elektrotecnik, takze co sa tyka silovej casti, bude to zapojene tak ako ma byt. To pisem len aby som nedostal odpoved typu nechaj to elektrikarom.
Kedze ale zijeme v digitalnom veku, dennodenne pouzivame v bytoch a domoch aj informacne technologie, siete. Zaujima ma preto, akym sposobom vyriesit kablovacku na pripajanie TV, PC, telefonu, pripadne dalsich zariadeni.
Moja predstava je zhruba taka, ze v sucasnosti uz netreba tahat ziadne koaxialy a na vsetko vystacia kable typu STP (nejaka Cat 6a, alebo nieco take). Je takato predstava spravna ?
Dalsia vec v ktorej sa chcem uistit je topologia. Samozrejme, hviezdicova. Cize povedzme do obyvacky by som potiahol k dvojitej "LAN zasuvke" 2x kabel STP a ten by isiel rovno do predsieni . Takto do kazdej izby, kde je predpoklad umiestnenia TV, alebo PC (bola by zarucena znacna rezerva, ale tak pri cene kablov to je zanedbatelny cenovy rozdiel) . Je to spravne ?
Posledna vec, vsetky tieto kable by sa zbehli niekde na chodbe. No a tu je prave ten problem, neviem presne ako riesit toto vyustenie.
Ide o to, aby ked raz byt dokoncim, nemusel som tahat ziadne listy, vrtat diery pre kable, zasivat to pod koberce a podobne nezmysly. Je nejaky rozvadzac, alebo nejaka skrina, do ktorej by siel napchat WiFi router a ostatne veci potrebne na prevadzku takejto mini domacej siete ? A zaroven aby v tejto skrinke koncili spominane LEN zasuvky z izieb. Akym sposobom ich zakoncit ? Opat len zasuvky ?

Dakujem.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny