Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Myčka neohříva vodu

Dobrý den,

mám na vás prosbičku, mám myčku značky Bosch SMI 59 MO 5EU/36. Bohužel mě hlásí poruchu E 09, což jak jsem se dívala znamená že mě netopí, můžete mě prosím poradit, jestli mohu myčku opravit sama, nebo zda musím hned volat opraváře?

Předem vám moc děkuji za odpověď.

pokračujte prosím v tématu, které se tomuto problému věnuje, ať tam případný další návštěvník řešící stejný problém najde i váš typ myčky a informace směřující k řešení (Kurt)

Předmět Autor Datum
Pokud umíte vyměnit vadné relé, tak si ji můžete opravit sama. Podrobnosti a mnoho poznatků k danému…
jirka44 12.01.2016 12:21
jirka44
Dobrý den, děkuji, jdu to pročíst.
Veronika Holá 12.01.2016 12:37
Veronika Holá
Proctete a nebojte se toho, i ja jsem prave uspesne dokoncil opravu a mycka opet ohriva. Jen jsem si…
Mycka Candy CDS 150 12.01.2016 19:40
Mycka Candy CDS 150
Tak vkládám slíbené fotky:-) poslední
gull 05.02.2016 11:41
gull

Proctete a nebojte se toho, i ja jsem prave uspesne dokoncil opravu a mycka opet ohriva. Jen jsem si to trochu zkomplikoval. Elektronickou desku jsem nasel hned za ovladacim panelem, dle zdejsich fotek jsem identifikoval rele, a byt jsem nevidel zadne poskozeni, tak jsem se rozhodl pro vymenu.Pajku jsem si pujcil od tchana a demontaz za pomoci maleho sroubovacku byla zalezitost minuty. Pak jsem vyrazil do GME v centru Ostravy a pani prodavacce se pokusil vysvetlit co potrebuju. Rele RAS 1215 meli nicmene ja jsem tam mel rele na 24V, takze RAS 2415, ktere nemeli, bylo mi nabidnuto nejake jine, cerne s peti koliky a stejne velikosti. Tak jsem tam pripajel tohle, ale stale se netopilo. Tak jsem se opet zacetl a dle dalsiho zdejsiho navodu zkousel najit nejake to cerpadlo, po rozebrani vsech krytu mycky a zapujceni voltmetru jsem zustal na mrtvem bode. Pac i kdyz navod AL2 byl vycerpavajici, tak na Candy vse vypada trochu jinak a me elektro znalosti jsou nulove.
Tak jsem jeste manzelku pozdrzel pri objednavani nove mycky a vratil se k variante rele. Na GME.CZ jsem objenal RAS 2415 ktere mi z Brna poslali na dobirku a ejhle po vymene mycka opet ma horkou vodu.
Takze celkove naklady 25kc za spatne rele, 35kc za spravne a 30kc za dobirku. A casove bohuzel asi 4hodiny diky zbytecne rozborce a sborce.

Jeste mam drobny nesoulad s tim, ze mi po ukonceni myti mycka neodcerpa vodu, ale to uz resime delsi dobu vypnutim a nastavenim dalsiho programu, ktery zacina odcerpanim. Pak jen opet vypnem.

Dekuji tedy mistnim borcum za usetrene penize a zitra zkusim vlozit fotky.

Zpět do poradny Nahoru