Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zateplení půdy starého RD - parozábrana?

Samozřejmě že to tak je. Tedy pokud se bavíme o návrhu tazatele na jednoduché položení izolační vaty na strop, ze kterého táhne chlad z půdy, což značí že oblast není zateplena vůbec nebo velice málo a jedná se tedy o rozhraní výrazně odlišných teplot, kde se musí aplikovat parozábrana, jak také píšu.
Nebavíme se o difuzně otevřené skladbě, jejíž návrh rozhodně není pro laiky a ani odborník, za něhož vás bohužel nemohu považovat, takovou skladbu nedokáže naprojektovat bez dokonalého obeznámení se s konkrétní situací. Nemluvě o tom, že je výrazně dražší. Už z těchto dvou důvodů je nesmysl doporučovat ji ke vznesenému dotazu. Přitom žádný z mudrlantů radících nepoužít parozábranu se ani nepokouší přiložit k tomu řešení co s pronikající vlhkostí a v podstatě tak bez varování směřují tazatele k zadělání si když ne rovnou na problém, nebo aspoň k neefektivnímu vynaložení úsilí a peněz.

Mimochodem, v návrzích difuzně otevřených skladeb izolace se dnes většinou k regulaci prostupu vodní páry používá parobrzdná fólie, takže nákupu fólie se člověk taktéž nevyhne, jen je tato fólie cca 3x dražší než parotěsná.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny