Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Správné provedení izolace střechy

Ahoj,
řemeslníci mi udělali střechu a udělali mezikrokevní izolaci (když to zpětně promýšlím, to jsem si mohl dělat sám), ale teď to potřebuju dokončit. Zbývá doplnit podkrokevní izolaci a uzavřít parozábranou. Jenže na internetu jsem narazil na rozporuplné postupy, jak to udělat. Dokonce jsem našel i názor, že by parozábrana měla přijít teď na mezikrokevní izolaci a pak doplnit další izolaci, což se mi tedy zrovna nezdá.
Zaujal mě postup od knaufu watch, kde na kovové prvky našroubují rovnou U profily a na to rovnou sádroš bez roštu a mezery. Druhou alternativou je pak rošt 4cm + 4cm (ve dvou vrstvách na kříž) latě, vycpat izolací, parozábrana a na 2cm rošt pak sádroš.
Nebo je ještě nějaký lepší postup? Samozřejmě úspěšnéh dokončení předpokládá důkladné oblepení izolace, aby parozábrana byla skutečně parozábranou.

Díky moc,

JR

Předmět Autor Datum
Postup který knauf ukazuje na videu je dobrý pokud nechcete mít v sdk moc světel a el rozvodů. Při t… nový
Requied 28.12.2015 06:23
Requied
Diky moc. V sikmem sadrosi by nemely byt zadne rozvody (mozna do budoucna skrz pruchod pro tepelne c… nový
JR_Ewing 28.12.2015 09:47
JR_Ewing
a co takto: pak lze i tahat kabely ke světlům a podobně.. http://cukrar.rajce.idnes.cz/Juta_obrazky/… nový
milan.cukrar 04.01.2016 09:30
milan.cukrar
To se dotěsňuje každý závěs zvlášť? Hledal jsem co "nejúspornější řešení". Každy centimetr vrstvy n… nový
JR_Ewing 04.01.2016 09:35
JR_Ewing
to chce debatu on line... aby se do filii nedělali dírky, tak se podlepí (utěsní) závěs pro profily.… poslední
milan.cukrar 04.01.2016 09:42
milan.cukrar

Postup který knauf ukazuje na videu je dobrý pokud nechcete mít v sdk moc světel a el rozvodů. Při této variantě je ale nutné použít kvalitní oboustrannou pásku pro lepení folie k profilům. Díky této pásce se při šroubování sdk desek nestane z folie řešeto a díry po šroubech páska utěsní.
Co se týče parozábrany mezi izolací, tak před parozábranou může být maximálně 1/5 z celkové síly izolace. Když bude víc, bude se na ní srážet voda a vznikat plísně.

to chce debatu on line...
aby se do filii nedělali dírky, tak se podlepí (utěsní) závěs pro profily. Pozor na obrázku je jeden závěs a druhý závěs je na držení folie, který se nešroubuje.

"nejúspornější řešení"... to nevím jaké máte hodnota, ale neřešte menší rozměr místnosti, ale úsporu ve vytápění a přehřívání. Páč v zimě to vytopíte, ale v létě nevyvětráte..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru