Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaký satelitní přijímač

Můžete dát tip na satelitní přijímač pro kartu Skylink ICE? Požadavek mám aby byl jednoduchý bez zbytečných funkcí(mohl by mít ale přístup na internet a umět přehrávat videa z flash disku), aby byl stabilní, měl dobré podání obrazu, aby měl inteligentně řešené a svižné ovládání a ladění a aby nestál moc peněz.
Zajímají mě zkušenosti uživatelů, ne názory na základě přečtení recenzí. Za kvalifikované tipy předem díky.

Předmět Autor Datum
aby byl jednoduchý bez zbytečných funkcí(mohl by mít ale přístup na internet a umět přehrávat videa…
iconek 01.12.2015 00:04
iconek
To je přeci celkem podrobně rozepsáno v otázce...
J-K 01.12.2015 12:32
J-K
Na ICE karty zabudni, su uz minulostou, takze hned prvu podmienku mas zle. Kedze nepises aky budget…
fleg 01.12.2015 06:49
fleg
Proč na ni zapomínat? Mám ji zaregistrovanou a provozuji ji bez potíží v současném přijímači a co js…
J-K 01.12.2015 12:32
J-K
Ked ukoncili registraciu, http://www.parabola.cz/clanky/5167/skylink-ukoncuj e-moznost-registrace-st…
MM.. 01.12.2015 14:25
MM..
Jednou asi podporu karet ICE ukončí, ale myslím že to nebude tak horké. Donedávna ještě fungovaly(ne…
J-K 01.12.2015 18:02
J-K
Chod si to niekde vyskusat, alebo si hladaj recenzie tych modelov je trilion, cinan sere kazdy mesia…
MM.. 02.12.2015 00:04
MM..
Každopádně vidím že satelitní přijímače nejsou vaší parketou, ale třeba se objeví někdo, kdo má doma…
fleg 03.12.2015 08:31
fleg
Odpovídal jsem MM, i když vaše vyjádření že ICE karty "jsou minulostí", za situace kdy je používají…
J-K 03.12.2015 12:32
J-K
Sorry ukilkol som sa, samozrejme staci 8250 (60 ma terestrial ten netreba). A ak ti nevadi mensie ob…
fleg 03.12.2015 20:12
fleg
To je nesmysl. ICE karta je typ IRDETO s vestavěným emulátorem CW, který je ale ve čtečce IRDETO nea…
Vernon 03.12.2015 11:00
Vernon
No uvidime na buduci rok, kedy ocakavam dalsi tah zo strany Skylinku a upgrade sucasneho systemu na…
fleg 03.12.2015 12:29
fleg
Upgrade ceho na co? Skylink Ice funguji v pohode v CI+ Irdeto modulech jako ciste irdeto, a je to re…
lucifer 03.12.2015 22:56
lucifer
Tie zmeny sa robia spravidla kvoli useknutiu piratov, zmena v kryptovacom systeme. Pripadne tam moze…
MM.. 04.12.2015 09:40
MM..
BTW. na tvojom mieste by som bud si vybavil novu kartu a rovno siel do prijmaca s tym novym systemom…
MM.. 04.12.2015 09:41
MM..
Skylink pripravuje podu na hromadne nasadenie M7 (karty zacinajuce 1), ktore nefunguju v UNI citacka…
fleg 05.12.2015 08:42
fleg
Opravdu se ničeho takového nebojím, že by Skylink odpojil karty ICE a chtěl nutit statisíce zákazník… poslední
J-K 05.12.2015 19:58
J-K
Ja vlastním ešte SD prijímač opticum a uvažujem o kúpe HD Opticomu,predáva sa aj pod značkou Globo.V…
Slavco31 04.12.2015 01:27
Slavco31

aby byl jednoduchý bez zbytečných funkcí(mohl by mít ale přístup na internet a umět přehrávat videa z flash disku), aby byl stabilní, měl dobré podání obrazu, aby měl inteligentně řešené a svižné ovládání a ladění a aby nestál moc peněz

Tak co vlastně chcete?

Proč na ni zapomínat? Mám ji zaregistrovanou a provozuji ji bez potíží v současném přijímači a co jsem koukal, tak většina přístrojů na trhu s uni čtečkou nebo čtečkou Irdeto ji podporuje. Problém může být s novou kartou M7.
Chtěl bych tedy aby doporučený přístroj nebyl exot který karty Skylink Výměna nepodporuje a aby splňoval uvedené požadavky, včetně ceny, u níž snad není třeba uvažovat o 500€, když nemá stát moc peněz. Čím méně, při splnění požadavků, tím lépe. Nic takového jako dva tunery v jednom, upravovatelný sw, nahrávání, integrovaný HDD, značku, RF modulátor a já nevím jaké další vymoženosti nepotřebuji a nechci za ně platit.

Ked ukoncili registraciu, http://www.parabola.cz/clanky/5167/skylink-ukoncuj e-moznost-registrace-starsich-irdeto-a-ice-karet/ tak tu podporu asi raz aj ukoncia uplne, aby si nekupil prijmac a zistil ze o rok potrebujes zas iny. Neni lepsie rovno kupovat nejaky pre tu novu kartu a vymenit si ju u skylinku alebo co ja viem ci su nejake univerzalne.

Z dotazu som pochopil ze chces hlavne nejaky svizny (aby reagoval svizne na prepinanie apod), ja to chapem ptz ja tiez neznasam ked dementny programator urobi prepinanie na 5sekund apod :) Ostatne veci su relativne nezmysly (co to je "dobry obraz", dekoding je presne deterministicka vec, prijmac sa nepodiela na kvalite. Ked mas napr. HD prijmac tak prijme do posledneho pixelu presne to co vysielatel vyslal, nemeni ziadne pixely.
Konkretne jake dnes su svizne prijmace neviem (poslednych 10 rokov pouzivam DVB-C), ale pockaj si na tych co s tym robia. Len som to trochu mozno pre nich objasnil ze co chces :)
Inac existuju dnes aj TV s DVB-S2 tunerom, ale k tomu by si potreboval dekodovaci CI modul.

Jednou asi podporu karet ICE ukončí, ale myslím že to nebude tak horké. Donedávna ještě fungovaly(nevím jestli pořád fungují), dokonce i karty Cryptoworks, takže tohle hledisko pro mě rozhodně není určující. Navíc skoro všechny přijímače na trhu, zvláště ty levnější, fungují s ICE(které mimochodem fungují taktéž na kódování Irdeto, stejně jako M7), ale přijímač s podporou nových karet M7 se musí vybírat. Takže kdybych se z nějakého nepochopitelného důvodu rozhodl pro pořízení karty M7, naopak bych si podstatně zúžil výběr přijímačů.

Přesně tak, chci raději přijímač který bude mít jen základní funkce a bude je hravě zvládat, než přijímač který bude mít mraky nastavování, blikátek a animací, bude se papírově honosit všemi možnými funkcemi, ale v praxi bude o nervy na tom třeba jen něco spustit.
I obraz dokáží naleštěné šmejdy dokonale zmršit a rozhodně to není tak, že co jde z družice, to je na TV. Třeba slabý HW způsobí trhání obrazu při větším zatížení, obraz z toho může vylézat v nějakém nestandardním rozlišení se kterým si nebude rozumět TV, může to deformovat zabarvení obrazu, může to mít výstup přes SCART a tam je celé HD k ničemu, a existuje určitě spousta dalších možností ke zkažení obrazu.

Každopádně vidím že satelitní přijímače nejsou vaší parketou, ale třeba se objeví někdo, kdo má doma jednoduchou fungující krabičku a podělí se o zkušenosti s ní.

Zvažuji přijímače Amico 8150, Micro HD, nebo AB Cryptobox 600

Chod si to niekde vyskusat, alebo si hladaj recenzie tych modelov je trilion, cinan sere kazdy mesiac novy model jak keby ho nahanali (a nefunguje poriadne ani jeden samozrejme :). Fleg ti mozno napise blizsie k niektorym co su pouzitelne, ja zhlavy neviem (keby som potreboval dnes este sat, tak to strcim do TV (mam tuner S2) a kupim len CI dekoder.

Každopádně vidím že satelitní přijímače nejsou vaší parketou, ale třeba se objeví někdo, kdo má doma jednoduchou fungující krabičku a podělí se o zkušenosti s ní.

Takze tie stovky montazi som robil zbytocne...ach jo;o).

Chod radsej do Amika 8260, predavam ich desiatky rocne a su to sikovne masinky (aj ked mne sluzia hlavne niecim inym;o).
Zatial mam dokonca nulove reklamacie a staznosti aj, predtym som vsade tlacil 8240, aj ked tam boli problemy so zamrzanim integrovaneho youtube klienta a integrovany juporn (musim kvoli googlu pisat takto) nefungoval vobec.
Inak uz mam len same chvaly, rychle prepinanie, logicke funkcie a dialkove, dobra podpora usb...

Odpovídal jsem MM, i když vaše vyjádření že ICE karty "jsou minulostí", za situace kdy je používají statisíce lidí a je pro ně na trhu více přijímačů než pro M7, tak nevím co si o tom mám myslet.

Tuším že Amika obecně nejsou žádný zázrak, ostatně to ani za tu cenu nevyžaduji. Ale jak jsem psal, stačí mi když budou zvládat pár základních funkcí, budou je zvládat svižně a budou mít aspoň trochu inteligentní ovládání. Co jsem tak zachytil z různých recenzí, tak v tom by měly vyhovovat, ale ocenil bych právě nějaké autentické informace z praxe.
Co je lepšího na 8260, kromě toho že má CI slot a lze tedy s adaptérem použít i kartu M7?

No uvidime na buduci rok, kedy ocakavam dalsi tah zo strany Skylinku a upgrade sucasneho systemu na novu verziu. Prave ICE karty by totizto nemali v novom systeme fungovat.
Zatial sa Skylink obava hromadneho exodusu zakaznikov, ale prave preto teraz spustil velku akciu so satelitom za korunu/euro spolu s nastavenim. U ludi to ma celkom uspech, o mojho dodavatela robia niekolko montazi denne (mozno aj desiatok) a to sa bavime o malom okresnom meste.
Takze Skylink naberie par desattisic novych zakaznikov a potom pride slubovana bombicka, nefunkcne ICE karty, pripadne odpisane necertifikovane citacky.

Tie zmeny sa robia spravidla kvoli useknutiu piratov, zmena v kryptovacom systeme. Pripadne tam moze ist o nejake nove featury. Ale neviem teraz jaky je rozdiel v tych novych, uz sa tomu nevenujem. Ale urcite by som netvrdil ze nieco urcite nebude, nevies co kedy skylink zmeni. Hlavne ak uz 2roky tie karty neregistruje, tak to je aspon na zamyslenie ze dokedy to este bude podporovat.

Skylink pripravuje podu na hromadne nasadenie M7 (karty zacinajuce 1), ktore nefunguju v UNI citackach, cize aj do toho vyssie spominaneho Amika by si musel dokupit modul. Po celoplosnom nasadeni M7 budu musiet ludia hromadne menit prijimace, pretoze kopec z nich je vybavenych len Conaxom, kde vsak nastastie bezia prave starsie karty.
Je viac ako evidentne, ze Skylink smeruje k tomuto kroku, pretoze inak by nebol dovod nasadzovat M7 tak kratko potom ako prisli ICE a starsie Irdeto karty.

Opravdu se ničeho takového nebojím, že by Skylink odpojil karty ICE a chtěl nutit statisíce zákazníků přejít na M7 a kupovat zase nové přijímače. To by si slušně podříznul už tak nalomenou větev pod sebou a ti kteří by nepřešli k jiným společnostem by se definitivně, po několikerém zdražování a zavedení měsíčního výpalného, na celý satelit s klidem v duši vykašlali.
Mimochodem, není to tak dávno, kdy měl Skylink účty obstavené exekutorem. Skutečně není v pozici kdy by si mohl takto zahrávat a zkoušet trpělivost zákazníků.

Ja vlastním ešte SD prijímač opticum a uvažujem o kúpe HD Opticomu,predáva sa aj pod značkou Globo.Váše požiadavky splňa tento model.http://satelitne-prijimace.heureka.sk/opticum-hd-x c-406p/specifikace/#section.Ide na neho skylink karta ICE a na M7 je potrebné dokúpiť CAM slot,ktorý sa dá vložiť do voľného slotu.Cena sa pohybovala okolo 70 €.Inak skylink sa v budúcnosti pripravuje na zmenu kodovánia na viacess.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru