Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zapojit ochranu proti zatížení u Elektrocentrál??

Dobrý den. Dnes jsem si koupil elektrocentrálu KRAFTDELE ST1000 KD109B, a mým problémem je, že je všude psáno, že "sežere" 4l benzínu za deset hodin při zátěži. Bohužel se nalil plnou nádrž (4,2l) a centrála se po třech hodinách vypnula z nedostatku benzínu. Chtěl bych se nejdříve zeptat, zda-li to může být přetížením generátoru a jestli ano, tak jak zapojím uzemnění?(Je tam černý a červený konec..). K centrále mám návod, který je v polštině a nikde na internetu to nemohu najít v CZ. Potřebuji náhlou pomoc, jinak mě to sežere i s botama..

Předmět Autor Datum
No nevím, já jsem našel toto: Vzduchem chlazený dvoutaktní motor, jednofazový Maximální výkon generá…
czcharlie 20.11.2015 23:39
czcharlie
A Vy byste si koupil centrálu s udávanou spotřebou 1 litr/1 kWh (=30Kč/1kWh)? Dopřejte výrobci "spis…
mirektatra 21.11.2015 08:58
mirektatra
Díval jsem se trochu po netu. Docela dost se právě těhle centrál prodává po bazarech. Asi se jich po…
jirka44 21.11.2015 10:12
jirka44
Na spotřebu 4l/10h u tohoto generátoru zapomeňte, prodejce si asi dělal legraci. Do takovéto spotřeb… poslední
J-K 21.11.2015 10:39
J-K

No nevím, já jsem našel toto:
Vzduchem chlazený dvoutaktní motor, jednofazový
Maximální výkon generátoru: 1,2kW
Jmenovitý výkon generátoru: 1kW
Objem palivové nádrže:4,2l
Start : Ruční
Výstupy: 1x230V, 1x12V
Spotřeba: 0,4l / h při 75% zatížení...

Je to sice daleko od 4l za 3h, ale spotřeba je věc velice relativní a zvlášť u takovýchto výrobků je nutné ji brát s hóóódně velkou rezervou.

A Vy byste si koupil centrálu s udávanou spotřebou 1 litr/1 kWh (=30Kč/1kWh)? Dopřejte výrobci "spisovatelskou licenci" :-).
Jo, a : ...z nedostatku benzínu. Chtěl bych se nejdříve zeptat, zda-li to může být přetížením generátoru a jestli ano, tak jak zapojím uzemnění?(Je tam černý a červený konec..) Mohu Vás ubezpečit, že uzeměním spotřebu nesnížíte. Předpokládám, že generátor má ochranu před přetížením zabudovanou...
Generátor má třívodičovou zásuvku - do té zapojíte třívodičovou prodlužku, nebo spotřebič. Zapojení pevných objektů s "dvouvodičovým" rozvodem výrobce neuvažuje, protože to odporuje předpisům a může to být nebezpečné, pokud se nesplní další důležité podmínky - pokud jste se ptal na tohle :-/.

P.S.: Nemá centrála sytič pro studené starty, který je po nastartování nutné přepnout do polohy "chod"? To by mohlo vysvětlovat takovou nadspotřebu, jakou by si mohli dovolit v TD ignorovat na Thaiwanu, ale ne Němci. :-/

Na spotřebu 4l/10h u tohoto generátoru zapomeňte, prodejce si asi dělal legraci. Do takovéto spotřeby na kWh se při plném výkonu nevejdu ani s dieselovým generátorem. U benzínového a navíc dvoutaktu, je spotřeba samozřejmě vyšší.
Kdyby byl generátor přetížený, tak klesnou otáčky a napětí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru