Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sádrový štuk na jadrovej omietke

Zdravím,

mám hrubú (jadrovú) omietku naťahanú do pozinkových omietnikov. Je to ručne robená vápenno-cementovú omietka. Keďže boli krivé múry (rekonštrukcia), vrstva sa pohybuje od 1cm po 5cm a je vypraskaná od zretia. Ale je pevná, drapľavá a pekne rovná. Po prejdení rukou po ploche sa občas pár zrniek uvoľní.

Ako finálny štuk chcem hladkú sádrovú stierku do hrúbky 5mm.

Čo som nedomyslel a musím najprv vyriešiť:

1. Ktorý sádrový produkt doporučíte ako štuk? Hlavná je ľahkosť spracovania bez naháňania sa pri rýchlom zrení a potom zbytočného brúsenia.

2. Musím pozinkové omietniky flexou vyrezať a vytrhať? Netuším nakoľko sa kde zodral pozink na hranách hliníkovou sťahovacou latou a sádra podporuje koróziu železa...

3. Je nutný vyrovnávač nasiakavosti pred aplikáciou sadry na jadrovku? Aký? Nerád do stien pchám chémiu...tak radšej vlhčím :-)

4. Je potrebné celoplošne sádrovku sieťkovať kvôli spomenutým zmrašťovacím trhlinám v jadrovke aby sa časom neprepísali navrch?

5. To najlepšie nakoniec, vraj aplikácia sádry na cementovom podklade v spoji po čase zreaguje na "etringit" a sádrovka sa môže uvoľniť, oduť a opadnúť :-(

Ďakujem

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru