Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LED pásky - jas jakoby mění intenzitu, pulzují cca ve vteřinových intervalech

Dobrý den, instaloval jsem do kuchyňské linky CCT LED pásky SAMSUNG 5630 24V .
1) První okruh je připojen na jednu řídící 2,4Ghz jednotku (dálkové ovládání) a je nad pracovní deskou (délka cca 2,4 m). Zapojil jsem ho a vše super. Krásně svítí, stabilně, stmívání a míchání barvy světla bez problémů.

2) Druhý okruh je v horních skříňkách a připojen na druhou řídící jednotku 2,4 Ghz (délka cca 1,2 m). Skříňky jsou 3, takže pásek je rozdělen na 3 kusy a ty jsou propojeny 3 žilovým vodičem vedeným skrytě uvnitř skříněk. Zapojil jsem ho a vše super. Krásně svítí, stabilně, stmívání a míchání barvy světla bez problémů.

ALE !!!! Jakmile zapnu oba okruhy najednou, tak ten okruh, který stmívám jen na cca 10% až 40% výkonu začne pulsovat ve zhruba vteřinových intervalech (jakoby mění intenzitu světla). Né sice razantně, ale ruší to a je to viditelné ! Pokud přidám intenzitu na 50% a více, jev se ztrácí. Nebo možná neztrácí, ale intenzita svitu LED už možná jev zamaskuje.
Pokud vypnu jeden z okruhů, pulsování ihned přestane.

Zdroj mám silný, řekl bych možná až předimenzovaný 150W / 24V - tento: http://www.ledshopik.cz/ledshopik/eshop/7-1-ZDROJE -TRAFA-PRO-LED-PASKY/73-2-Vodeodolne-KLASIK-24V/5/ 2729-Napajeci-zdroj-pro-LED-pasky-150W-6-3A-24V-IP 67-KLASIK . Zdroj samozřejmě nápájí obě řídící jednotky paralelně.

Už si s tím nevím rady. Nesetkal se s tím někdo ? Může to být tím paralelním zapojením okruhů ? Nemám raději pořídit dva slabší zdroje a každý okruh napájet vlastním zdrojem ? (ale zase nechtěl jsem mít na lince spoustu krabiček a několik zdrojů). Může to být tím prodrátováním 3 kusů pásku horních skříněk tím 3-žilovým vodičem ? Nebo spíš něco nezvládá zdroj ? Špatné pájení, které se projeví až při zapnutí obou okruhů apod .. ?

Díky moc za jakékoliv rady nebo typy či postup řešení.

P.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny