Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem podstresni folie proteka

Ahoj vsichni,
mam aktualne docela potiz a poprosim vas zkusenejsi o konzultaci. Mame rozdelanou strechu ve skladbe krokve - bedneni - folie jutadach 135- kontralate - late - plech /jeste neni polozeny/. Late byly impregnovane Bochemitem QS Profi. Zalatovano je od minuleho tydne.

Pri aktualnim dost silnem desti zacala folie protykat a to ne na jendom miste, ale v celych metrech, pulka bedneni je zevnitr mokra, na mnoha mistech to kape dovnitr. Pri kontrole z vrchni strany je videt, ze z lati se vymyva zelena barva, zespodu je folie skoro komplet mokra - v mistech, kde je sucha je stejne videt ze "punticky" ktere ma na spodni strane, jsou vlhke. Je mozne, ze nekolik dni zaschly Bochemit se v desti vymyva a folii zlikvidoval? Prusaky skrz dirky po hrebikach nebo sponkach nemuzu uplne vyloucit, ale nepredpokladam je v tak masivni mire, slo by spis o prehlednute jednotlivosti

Pred aplikaci jsem konzultoval jak s techniky Juty ("to vam musi rict vyrobce impregnace jak dlouhu musi byt zaschla"), tak s techniky Bochemie ("kdyz je to suchy, muzete to tam v pohode dat"). Ted se predpkladam ke svym vyrokum rozhodne znat nebudou a me nezbyde nic jineho, nezli koupit novou folii, po zkusenostech zrejme silnejsi Monolitic :-(

Diky za nazory

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Musíte reklamovat u zhotovitele, někde je vada. Když se píše o Jutě, kontaktujet pana Rypla, rád se…
milan.cukrar 08.10.2015 12:31
milan.cukrar
Tak za svetla to neni takova tragedie. Folie je sice misty mokra, ale zdrojem vlhkosti je posle vse…
nocturne.op.15 08.10.2015 17:21
nocturne.op.15
Proto se ma kontralat podlepovat těsnící páskou a nebo se používá speciální PU pěna.
Pepik001 31.10.2015 20:43
Pepik001
S doporucenim podlepovat kontra tesnici paskou jsem se setkal jen u velmi malych sklonu strechy, u n… poslední
nocturne.op.15 01.11.2015 13:48
nocturne.op.15

Tak za svetla to neni takova tragedie.

Folie je sice misty mokra, ale zdrojem vlhkosti je posle vseho nekolik malo hrebiku ktere drzi latovani v krokvi. Diky vzlinavosti mezi folii a podbitim to vypada jako plosny prusak a rozleza se to po podbiti. Dost to podporil dub nad nejhur postizenym mistem, ze ktereho voda doslova - a damy prominou - chcije v nekolikanasobnem mnozstvi oproti jinym mistum. Strechar to cele zaplachtoval a jede se dal.

Z folie jsem urizl vzorek z presahu po kraji, zatizil 100mm sloupcem vody - a drzel ctyri hodiny, nez ho mladej uspesne vylil. Spodek mezitim stacil uschnout a vypada to OK.
Jsem rad, ze moje obavy z impregnace byly liche - dost me vydesila ta vymyvana zelena barva (bochemit). Po nastudovani problematiky impregnace vs. folie jsem trochu klidejsi - skodliva neni ani tak chemie impregnace jako takova, ale smacedlo, ktere pomaha chemii prosaknout do dreva. To stacilo celkem bezpecne vyschnout uz pred latovanim, takze v tomhle asi taky dobre.

Vsem dekuju za nazory - snad se onecne zase v klidu vyspim :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru