Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prohýbání prahu balkonových dveří po zateplení

Dobrý den,

asi před 3 lety nám zateplovali panelák, tzn. také kompletní výměna oken a balkonových dveří za plastové. A právě s prahem u balkonových dveří máme problém. Práh je v obyváku přichycen jenom k futrům a jinak je pod ním asi 1,5cm mezera. Jak se na práh šlape, tak se mírně prohýbá a na zdi pod ním opadává omítka. Tak se chci zeptat, čím tu mezeru pod prahem vyplnit. Jestli bude potřeba celý práh vyndat a podbetonovat, nebo jestli by stačilo jenom tam nastříkat montážní pěnu, aby se práh neprohýbal?

Díky za odpověď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sice to není práh ale parapet, ale budiž. Každopádně ti co to montovali byli prasata. Osobně sice pa… poslední
sHpy00n 30.09.2015 01:05
sHpy00n

Sice to není práh ale parapet, ale budiž. Každopádně ti co to montovali byli prasata. Osobně sice patřím mezi ty kteří tvrdí že práh není určený ke šlapání a kdo na něj šlape je blb, nicméně toto není ten případ a babičky by se to tuplem netýkalo. Už z fotky je patrné že se občasnému stoupnutí na parapet leckdo nevyhne.
V první řadě bych požádal o předložení smlouvy která byla s dodavatelskou firmou uzavřena, zajímal bych se o záruční lhůtu a krk na to, že tam bude víc než 36 měsíců. Takže písemně reklamovat, čím dříve, tím lépe.
V rámci reklamace si rovnou nechte parapet vyměnit, protože je příliš krátký (mělký) ve směru od rámu ven. Okapnice parapetu musí být předsazená min 5 mm před stěnou. (viz. foto) pro balk. dveře, u okna 15 mm.

[3623-2015-09-30-00-57-18-jpg]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru