Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Natření okna

Ahoj, na chalupě natírám staré okno do sklepa. Obrousil jsem co šlo, zbytky barvy tu a tam zůstaly. Natíral jsem pouze vrchním emailem, který mi zbyl v té barvě, ale ta místa vybroušená až na holé dřevo nejdou překrýt. Po 1. nátěru to vypadalo, jako bych to ani nenatíral. Zatím jsem ta místa natřel 3x a pořád to není ideálně natřené a prosvítá to. Co dělám špatně? Díky za rady a zkušenosti.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Špatně (podle mne) děláte to, že natíráte rovnou vrchním emailem. Spěchání se nevyplácí, chce to cel…
filuna 18.08.2015 11:03
filuna
Zdravím, pravě proto, že tento postup je hrozný na čas a člověk je pak jak zfetovanec používám tam,…
trtr 19.08.2015 10:35
trtr
tedy nechci se přít ale: 1) okna jsou ošrábaná tak, že "zbytky barvy tu a tam zůstaly" - tady bych… poslední
filuna 20.08.2015 13:38
filuna

Špatně (podle mne) děláte to, že natíráte rovnou vrchním emailem. Spěchání se nevyplácí, chce to celý postup, takže obrousit, možná znovu napustit fermeží, nebo třeba Lazurol Impregnační základ, nebo tak něco, pak základovku 2x, pak vrchní email 2x. Osobně bych považoval jak jasnou věc, že žádnej voďák se na to nepoužije (ale názory mohou být různé), takže nějakou olejovku nebo synťák. Jinak to sice nějak napatláte, ale výdrž bude pár let....Každou vrstvu nechat pořádně proschnout

Zdravím, pravě proto, že tento postup je hrozný na čas a člověk je pak jak zfetovanec používám tam, kde to nevadí a chci nechat vyniknout dřevo pouze bio-fungicidní základ a tenkovrstvou lazuru. Za chvíli hotovo, až bude třeba obnovit, jen lehce přejedete brusnou houbou (stačí jen jak kdyby jste chtěl setřít prach) a šup obnovující vrstvu a je na xx let pokoj.:-)Industrol nemám rád, je to barva na draka, taková gumová, lesklá jak psí kulky (při odstraňování ji budete proklínat). To raději systém Pragoprimer a Hostagrund, či cestu vodovou přes Eternal.:-)

tedy nechci se přít ale:

1) okna jsou ošrábaná tak, že "zbytky barvy tu a tam zůstaly" - tady bych čekal, že tazatel netouží nechat vyniknout dřevo, ale spíš to ceé překrýt. To ostatně potvrzuje tím, že mu vadí, že to pořád prosvítá, takže doporučovat v téhle situaci tenkovrstvou lazuru mi připadá poněkud mimo...

2) Hostagrunt je jednovrstvá speciální barva na kov - dávat jí na dřevo, dokonce s Pragoprimerem pod tím, mi tedy nepřipadá příliš logické, ale to by asi spíš rozsekli borci z Barvy laky Hostivař. To bych tam spíš dal Oknobal, což jest barva přímo určená na nátěry oken. Já bych tam ale v tuhle chvíli dal spíš Crown's satin finish, protože se mi líbí ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru