Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přetlakový ventil u bojleru kape až teče

Dobrý den,

mam bojler Leov 100l a u něj přetlakový ventil (http://www.velkoobchod-man.eu/data/images/96.jpg). Před pár dny u nás přestala téct voda, asi nějaká havárie. Od té doby z hadičky vedoucí z ventilu kape až teče studená voda. Začalo to po ukončení odstávky, když se nekdy v 1 ráno začal napouštět bojler.
Nezáleží na tom, jeslti bojler ohřívá nebo ne, kape to pořád. Navíc je ventil najednou závislý na kohoutcích v celém bytě i na sousedech. Kape víc když sousedé pouští vodu stejně tak jako když např. spláchnu na toaletě - během napouštění nádoby u WC kape ventil pořád stejně, ale po úplném napuštění ventil kape na cca 30sec o hodně víc, skoro teče.
Navíc ten ventil nekapal ani jednou za celý rok, co tu bydlím. Sice hadička, co z něj vede, byla celý rok otočená směrem nahoru, ale pochybuju, že to na to má vliv, když je jen asi 15cm dlouhá. Teď už ale kape ať jí otočím jakkoli.
Ventil nekape jedině tehdy, když vypnu hlavní přívod vody, což je mi ale celkem k ničemu.

Zkoušel jsem ho povolit a teče z něho studená voda, zkoušel jsem ho utáhnout, ale začne to téct taky. V takové té poloze, kdy ventil neklade odpor při otáčení, tak kape.

Je to na výměnu? Nebo mám zastavit hl. přívod vody, vypustit komplet celej bojler, otevřít všechny kouhoutky na teplou a pak zase napustit? Už fakt nevím, co s tím a začínám mít strach, že se jednou vrátím domů a bude tu potopa.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny