Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čím přilepit perlinku na extrudovaný polystyren?

Zdravím. Máme sokl obložený extrudovaným zeleným polystyrenem. Tento polystyren je místy chycen umělohmotnými hmoždinkami, na něj nám zedníci natáhli perlinku a lepidlo. Tato perlinka již není chycena hmoždinkami - tento detail nám unikl. Na lepidlo jsem po nějakém čase natáhl omítkovou mozaiku.

Nyní jsem zjistil, že perlinka s lepidlem a mozaikou vytvořila jednu pevnou soudržnou vrstvu, která ale nedrží na polystyrenu. V podstatě to vypadá, jako kdyby byl na soklu natažený pevný hadr. Nerad bych vše sundaval a natahoval znovu, proto mě napadlo, jestli by nebylo možné vpravit na několika místech mezi polystyren a perlinku nějaké lepidlo (buď injekční stříkačkou se silnější jehlou nebo nějakou hadičkou).

Prosím o radu, jaké lepidlo použít nebo o doporučení jiného postupu. Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
môžeš si vyrobiť lepidlo priamo z polystyrénu: zmiešaš polystyrén s acetonom,pomer odhadom-ideálne n…
audax 04.07.2015 19:38
audax
Jenže tohle nebude držet na lepidle... poslední
rokator 07.07.2015 19:59
rokator

môžeš si vyrobiť lepidlo priamo z polystyrénu: zmiešaš polystyrén s acetonom,pomer odhadom-ideálne na lepenie je rozpustiť postupne tolko polystyrénu,až to bude mať konzistenciu medu alebo aj redšie v prípade,že to chceš použiť na zalievanie do štrbiny aby to bolo schopné zatiecť dostatočne hlboko......

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru