Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Umakartové bytové jádro.

Prosím o radu,čím obložit,natřít..ošklivé bytové umakartové jádro.Nechci umakart bourat,ale levně bez větších stavebních uprav jádro zrenovovat.Máte,prosím,někdo zkušenosti?Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Měl jsem stejné dilema. Bourat se mi nechtělo, a ošklivý umakart mě dusil. Řešil jsem to co nejlevně…
RITCHI 19.06.2015 01:33
RITCHI
Zajímalo by mě, čím jste lepili obkladačky a obkladové panely na umakart, jelikož se na umakart lepí…
čechy 20.06.2015 12:29
čechy
Lepit keramický obklad na umakart problém není, pokud se zvolí vhodné lepidlo. Předpokladem je dokon…
RITCHI 20.06.2015 18:41
RITCHI
Lepit keramický obklad na umakart problém není uvedený výrok je pravdivý i není pravdivý je pokud…
Joseph 20.06.2015 19:34
Joseph
časem dojde k nehezkému vyboulení umakartové desky smerem od jádra... vzniknou drobné praskliny u sp…
RITCHI 20.06.2015 22:04
RITCHI
mozna zalezi na vlhkosti .. zda se umakart vypouli nebo ne.. alespon to by me znelo celkem logicky..…
Tomas_Plzen-Jih 20.06.2015 22:10
Tomas_Plzen-Jih
Tak že by se vlhkost mohla dostat pod dlažbu spárovačkou (obzvlášť přímo ve sprchovém koutě), tomu d… poslední
RITCHI 20.06.2015 22:30
RITCHI

Měl jsem stejné dilema. Bourat se mi nechtělo, a ošklivý umakart mě dusil. Řešil jsem to co nejlevnější variantou. Koupelnu a hajzlík jsem obložil klasickými obkladačkami přímo na umakart, vyhodil jsem plechovou vanu s panelákovým otočným umyvadlem a instaloval sprchový kout. Zvenčí jsem jádro obložil obkladovými panely, v akci v OBI za poměrně mrzký peníz. Celá renovace panelákového jádra mě i s pořízením sprchového koutu a umyvadla se skříňkou, nestála víc než 10 tisíc... :-)

Lepit keramický obklad na umakart problém není, pokud se zvolí vhodné lepidlo. Předpokladem je dokonalé umytí umakartu např. Jarem, před samotným lepením jsem ještě plochu přetřel hadrem namočeným v lihu. Lepil jsem disperzním lepidlem DILEX, a drží to jak židovská víra už řadu let. Když jsem loni potřeboval vyměnit jednu prasklou obkladačku (neopatrná manipulace s pračkou), odsekával jsem to majzlíkem a zbytky lepidla dloubal špachtlí půl hodiny... :-) Na obkladové panely dobře posloužil Mamut, příprava k lepení je totožná - umakart pečlivě umýt a odmastit.

Lepit keramický obklad na umakart problém není

uvedený výrok je pravdivý i není

pravdivý je pokud jde o tvrzení bezproblémového nalepení

nepravdivý je pokud jde o tvrzení že nevznikne žádny problém, "problém" vznikne následne, časem, netuším jakým mechanismem k tomu docházi ale co jsem odpozoroval u více bytú kde to takhle bylo udeláno, časem dojde k nehezkému vyboulení umakartové desky smerem od jádra do prostoru místnosti, je to jasne okem viditelné bez jakéhokoli merení, deska se vyboulí 1-2 cm i víc, vzniknou drobné praskliny u spárováni kde je pak tendence k usazení špíny

žít se s tím dá, o nic vážneho nejde

.... :puff:

časem dojde k nehezkému vyboulení umakartové desky smerem od jádra... vzniknou drobné praskliny u spárování

Definuj prosím termíny "následně" a "časem". Jádro jsem obkládal v květnu 2006, žádné vyboulení ani praskliny do dnešního dne nepozoruju. Nejspíš mám jádro z jiného umakartu... ;-)

Tak že by se vlhkost mohla dostat pod dlažbu spárovačkou (obzvlášť přímo ve sprchovém koutě), tomu docela věřím, a tak trochu jsem s tím i počítal. Proto mám celou koupelnu pro jistotu vyspárovanou sanitárním silikonem. Přes glazuru a silikon se pod obklady vlhkost nemá šanci dostat. Na záchodě jsem vhkost neřešil, tam je vyspárováno klasickou spárovačkou, a přesto ani tam žádné vyboulení či praskání ve spárách nepozoruju...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru