Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak si usnadnit omítání stropu

Ad "nějaká extrémně lepivá omítka pro nepoučitelné amatéry" - pokud by to mela byt klasicka mokra cesta a amater toho nechce polovinu pri nahazovani stropu zbastit ;-), pak doporucuju juknout na Multibat Plus. Pri nahazovani mlaská a drží jedna radost. Nesrovnatelne lepe, nez klasika michana jen z vápna, pisku a cementu. Da se s tim i spricovat a ten strop i srovnat. A je to levny. Nahazovat na soudrzny, prachu zbaveny povrch, napenetrovat predtim (nejlepe stetkou, da se i strikat fixirkou na kytky ci postrikovacem, ne valeckem).

Toho Multibatu Plus nedavat ve vetsim pomeru, než pisou na pytli, a nedelat najednou silnejsi vrstvy, nez 1,5 cm (to asi u stropu stejne nehrozi :-), neb pak by to mohlo pri vysychani praskat. V interieru to ale bude tak jako tak vysychat a zrat vyrovnaneji, nez venku, kde to od povrchu vysusuje vetrik rychleji).
Kdyz se do toho jeste vmackne sirokou spachtli armovaci tkanina (ne obyc perlinka, ta ma moc mala oka), nebude to mit chybu.
Po zavadnuti v takto male plose strhnout/oskrabat hranou sirokeho plastoveho hladitka do krasne roviny, zkontrolovat a dorovnat lati/vodovahou. Po dukladnem vyzrati napenetrovat a prestukovat (bez lepidla a perlinky) ...

Nebo misto toho Multibatu klasika vapno cement pisek a přidat trochu Duvilaxu. Pak to tez lepe drzi a nepada, ale proc se s tim crcat, kdyz se da dat ten Mutibat...

... ale ten sadros by byl hotov podstatne rychleji (zadny casy na zrani), cistsi a suchou cestou ...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny