Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rekonstrukce podlahy

Dobrý den, právě provádím rekonstrukci starého domu a potřeboval bych poradit ohledně podlahy. V jedné místnosti jsem vytrhal staré parkety (položené do asfaltu) a nyní bych potřeboval vytvořit podklad pro plovoucí podlahu. Místnost je na severní straně, takže jsem chtěl něco teplejšího položit pod plovoucí podlahu než je samotný beton. Na rekonstrukci podlahy mi zbývají 3cm aniž bych musel řezat dveře. Současný podklad je pevný a soudržný, jen zapatlaný od toho asfaltu:( Napadlo mě několik variant, prosím o doporučení té nejvhodnější:

1) Vyčistit podklad od asfaltu, vyrovnat podlahu mokrou cestou (cementový potěr/nivelák ), na to položit OSB desky, miralon, plovoučka
2) nechat stávající podklad, místo potěru použít na vyrovnání Liapor, OSB,miralon, plovoučka
3) položit OSB na stávající podklad (lokální nerovnosti jsou cca +- 0,5 cm samozřejmě bych musel strhnout vyčnívající asfalt)

Problém je, že podlahu mohou zvednout max. o 3 cm, takže když použiji 2 vrstvy OSB 15mm, tak už to nevyrovnám a plovoučka bude nad úrovní. Dá se použít třeba pouze 1 silnější vrstva OSB? Je nutné, aby podklad pod OSB desku byl úplně rovný?
Moc děkuji za odpověď.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny