Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pračka Whirlpool AWE 2214 - přestala prát.

Je to tahle:
pracka-whirlpool-awe-2214
a stalo se, že když jsem k ní přišel podívat se, jestli je vypráno, svítila červená kontrolka "servisní zásah" a ještě nějaké zelené (nevím, jestli měly nějaký význam, ale obvykle při praní svítí jen jedna, zapomněl jsem si poznamenat, které to byly).
[http://kutilska.poradna.net/file/view/3352-pracka- jpg]
Tak jsem pračku vypnul, když se uvolnil poklop, prádlo jsem vyndal, vyzkoušel, jak se točí buben, točil se volně. Tak jsem zkusil pračku zapnout, a už se nezapnula, nesvítila ani jedna kontrolka.
Než se pustím do kuchání a pokusu o opravu, což asi skončí zakoupením nové, tak se chci zeptat, jestli projev závady není nějaký typický - předpokládal jsem, že po novém zapnutí by měla svítit ta červená kontrolka "servisní zásah" nebo nějaká jiná a ne, že pračka, když před vypnutím aspoň rozsvěcovala nějaké chybové kontrolky bude dělat mrtvého brouka.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
na forach píšou jako o typické závade rídiciho modulu praček Whirplool, obvod LNK304PN a bižuterií k…
Joseph 31.05.2015 17:52
Joseph
Taky mně přestala svítit, elektrika šla až k programátoru. Rozebral jsem ho a na desce bylo vidět, ž… poslední
Hanz007 12.02.2019 07:42
Hanz007

Taky mně přestala svítit, elektrika šla až k programátoru. Rozebral jsem ho a na desce bylo vidět, že jeden obvod je spálený, bohužel natolik, že nebylo vidět označení, ale díky radě výše jsem koupil LNK304PN. Vyměnil jsem, zkontroloval topné těleso, motor, ložiska (abych měl jistotu, že neodešel kvůli nějakému přetížení) a zatím pračka krásně funguje. Obvod stál 60,- Kč (šel by sehnat levněji, ale spěchal jsem). Takže to vypadá na klasické kurvítko. Tímto děkuji všem přispěvatelům do fóra, protože díky jim se nemusí hned vyhazovat jinak funkční výrobky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru