Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pračka Whirlpool AWE 2214 - přestala prát.

Jak to celé dopadlo:
Ta pračka předtím prala, ale před časem se při praní otevřel buben (možná jsem ho špatně zavřel nebo se při zavírání do dvířek bubnu nějaké prádlo přichytilo a když se nacuclo vodou a ztěžklo, tak za dvířka bubnu zatáhlo a dvířka se otevřela) a zašprajcoval se o vysypané prádlo, když dvířka byla dole. Nějak jsem to uvedl do použitelného stavu, akorát jedna mikina co byla v bubnu při tom zařvala. Od té doby pračka občas vyluzovala při praní podezřelé zvuky a manželka do mne vandrovala, že potřebujeme novou pračku. Dosud jsem odolával, ale vzhledem k tomu, že jsme zrovna měli rozeprané záclony a závěsy a potřebovali jsme rychlé řešení jsem dospěl k názoru, že čas ke koupi nové pračky nastal. Při této příležitosti manželka vyžmuntrala, že si koupíme i sušičku, čemuž jsem se až dosud úspěšně bránil (podej jim prst, vezmou celou ruku:.(

BTW: Když jsem pračku připravoval k odvozu, chtěl jsem vyčistit připojovací ventil na pračku od sajrajtu co se tam časem usadil a zjistil jsem, že je rozpadlý ten vehement co brání, aby se voda z pračky nasála do vodovodního potrubí. Tak jsem s tím vehementem zašel do qelbu co tyhle věci vede a tam mi řekli, že to se už asi deset let nedělá a dali mi obyčejný ventil co nasání vody do pračky nebrání. Konkrétně tenhle:
http://www.vodovodni-baterie-shop.cz/708-9967-roho ve-ventily-schell-comfort-prackovy-kohout-03300069 9.html?akcia=detaily&oddeleni_id=708&page=&vyraz=& vyrobce_id=&cena=&ie=

K té pračce:
Mám představu (nevím, jestli to odpovídá skutečnosti), že co se už nedělají pračky s programátorem s motorkem a vačkami se pračka řídí nějakým vestavěným počítadlem a programem a má zabudované cosi (kondenzátor?) co po omezenou dobu při výpadku napájení zachová stav co byl, když ten výpadek nastal a po obnoveném napájení pračka pokračuje tam, kde skončila. To by mohlo vysvětlovat chování pračky při poruše - program z nějakého důvodu zabloudil a když jsem pračku vypnul a znovu zapnul, pračka si pamatovala tu poruchu a nereagovala.
Druhý den jsem pračku zkusmo zapnul a pračka zase prala jako nová - patrně přes noc ten poruchový stav zapomněla a po zapnutí naskočila od začátku (píšu to až dnes, bál jsem se, kdybych to napsal hned co se pračka vzpamatovala, že bych to mohl zakřiknout:-) Tak jsem ještě asi čtyři pračky vypral a rozhodl jsem se, že pračku nenechám odvézt k recyklaci, ale schovám ji do dřevníku, kdyby náhodou ta nová pračka přestala prát v nejnevhodnější době, abychom měli rezervu.

Označuji jako vyřešené.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny