Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pračka Whirlpool AWE 2214 - přestala prát.

ale tady jsme na kutilsky poradne. sem pisou lidi, co si chteji neco ukutit, ubastlit, opravit sami. asi je to bavi, nebo co ja vim, me treba jo. kdo na to nema chut, necht si pokazdy zavola servisaka a veri mu, ze nekeca. ja uz bohuzel neverim skoro zadnymu, ackoliv bych moc chtel.

napriklad od neznackovych autoservisu jsem odesel ve chvili, kdy mi vymenili hlinikovou trubku servorizeni za gumovou hadici, blbe to pridelali, ta se propalila o vyfuk a nechalo nas to s celou rodinou v noci v italii na dovce. super. ja se jich neprosil o nejaky alternativy. tak jsem sel k autorizovanymu, par let tam chodil a rikal si - nejsem automechanik, tak at se tim zabyva, kdo tomu rozumi. a platil a veril. ja debil... nas slepy vztah ochcavac-ochcavany skoncil ve chvili, kdy mi pri "chybe volnobehu" chteli hned menit krokovy moturek a skrtici klapku, pry s praci bratru za desitku. To uz mi zasmrdelo a nakonec, ja lama tupa nezkusena, autoelektrikou nedotcena, jsem to pouhym cumenim do motoru, selskym rozumem a ocumovanim typu "na co je asi tohle, a proc je tady ten husi krk kolem tech kabelu rozsypanej, a nevadi to ze lezi kabely na motoru jen tak, a proc je tady opalena izolace" vyresil za 20 minut s pomoci izolacky.

Jako fakt super, jak rad bych videl na vlastni oci alespon jednoho poctivyho opravare cehokoliv, co se ze mne nesnazi udelat debila a nedela z kazdy kraviny raketovou vedu. Kdyz ten co byl u men spustil diagnosticky rezim a ja se ho ptal co to je jak se do toho leze, tak byl najednou tajnej jak management v applu a ze to je prisne tajny knowhow a bla bla bla. Teda pardon, par jich vlastne znam, ale ti jsou uz bgohuzel v duchodu.

Netusim odkud jsi, ale tady u nas v Praglu das jen za to ze opravar prijde a milostive vejde do koupelny petikilco. Pak diagnostika, rekneme 300,- a to jsme jeste nezacali vubec pracovat. Jestlize pracka stala nejakejch 14 tisic a rozsypala se po 10 letech, tak uz ma cenu rovnou tomuhle zasahu nebo nizsi. Takze logicky chovani ja nas soucasny konzumni standard - VYHODIT. A pritom staci treba jen profouknout hadicku...

Takze, kazdej jak se mu chce. U nas je prani zalezitost manzelky, ale pracka, coby stroj, je zas moje hracka.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny