Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kompresor mi vyhazuje pojistky

Dobrý den, prosím vás potřeboval bych radu mám starý kompresor r.v. 1982 a je do 1,5MPa.. No stala se mi taková věc stříkal s pistolí barvu týden fungoval naprosto bez problému jenom prokluzoval řemen tak jsem ho trochu našponoval a už neprokuzoval a jel jak nový.. Ale jak jsem stříkal tak najednou se ozvala rána jako z děla vyhodily se pojistky a z krabičky kde byly na zapojení drátky se hulilo o sto šest a smrdělo to strašně jako kdyby jste tavily plast možná i horší tak jsem se podíval rozdělal to a tam byla totálně na uhel spálená cívka.. Nevíte kčemu tam je ta cívka ?? motor je na elektřinu 380V... A pojede to i nějak bez té cívky '? nebo musím koupit novou ale nevím kde ji sehnat protože ten kompresor je starý a ND na něho asi těžko seženu.. takže co stím ? dalo by se to nějak opravit nebo je to na vyhození ?? Děkuji....

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak je to vyřešené nastavil jsem to takhle: Tlakový spínač jsem nastavil manuálně tak aby se spustil…
Kompresor 21.05.2015 14:23
Kompresor
No potěškoště! ]:) Pokud jste udělal všechno tak, jak jste popsal, potom jsou následující řádky nejs…
mirektatra 21.05.2015 15:56
mirektatra
Bohužel to tak pro zatím musím udělat protože v sobotu mám odevzdat nalakované díly majitely a nemám…
Kompresor 21.05.2015 16:05
Kompresor
Až v pondělí ho dám do kupy.. Ale jak říkám fakt jede bez problému tak jak to je a jede fakt moc pěk…
21.05.2015 1938 21.05.2015 19:39
21.05.2015 1938
No vidím to podobně :D škoda že nezanechal adresu kdyby někdo chtěl zaslat kondolenci. :D
IkaSGC 21.05.2015 23:03
IkaSGC
Majiteli dotazu doporučuji přečíst článek co jsem našel na internetu. :D Zkopíruji sem hlavní část t…
IkaSGC 21.05.2015 23:09
IkaSGC
Prosim přečtěte si ten článek ještě jednou a kde nastala chyba jedna se tam o úplně jiný problém než…
Kompresor 21.05.2015 23:59
Kompresor
Vím že se v tom článku jedná trochu o jiný případ ale šlo mi hlavně o to co se stane když to bouchne… poslední
IkaSGC 22.05.2015 06:10
IkaSGC

Tak je to vyřešené nastavil jsem to takhle: Tlakový spínač jsem nastavil manuálně tak aby se spustil když je v kompresoru nad 1 MPa a upouští to vzduch z kompresoru potom jsem skusil přetlakový ventil který jsem očistil a znovu zprovoznil a dal jsem to tak aby se spustil když je na kompresoru nad 1,3MPa dále jsem tam dal 2 vypínače když je 1 vypínač vypnutý tak jde motor na polovičný výkon a když jsou oba dva zapnutý jede motor na plný výkon.. I když jede motor na plný výkon tak se nikdy nedostane nad 1 MPa díky tomu ventilu který rychle upouští vzduch a to nic nedělám nestříkám atd.: a když stříkám tak tam je zhruba těch 0,7 až 0,9 Mpa... udržuje se to pod tou hranicí 1MPa kdy se má upouštět vzduch... Docela trochu složitý způsob ale stejně funkční a nemusím se bát že bych ztoho měl bombu i kdybych odešel ... A navíc ten kompresor mám jen spuštěný když stříkám pistolí pak ho hned vypínám..

No potěškoště! ]:) Pokud jste udělal všechno tak, jak jste popsal, potom jsou následující řádky nejspíš už určeny jiným čitatelům Poradny:
Dotyčný porušil snad všechna zabezpečení, která mohl a nezbývá, než věřit, že jeho pozůstalost zdědí někdo rozumný. Svůj díl odpovědnosti na jeho konci by si měli alespoň v soukromí připustit i rádci prostí ducha, kteří jej vedli k nesmyslně riskantním řešením jednoduchého problému přes to, že mohl se stejným úsilím dosáhnout úspěšného cíle ve zdraví.
Ale, jak praví přísloví: "Komu není rady, tomu není pomoci", nebo též "Komu není z hůry dáno, v apatice nekoupí" a "Nelechtej kobru bosou nohou", nebo "... se ucho utrhne".
Ale "kdo s čím zachází, tím i schází" a proto nevzpomínejme na tohoto "technika" ve zlém.
Chtělo by se napsat "Čest jeho památce", ale jaksi se to nehodí :-p

Bohužel to tak pro zatím musím udělat protože v sobotu mám odevzdat nalakované díly majitely a nemám čas se zabývat nějakýma novýma součástkama na to... a v neděli musím zase další objednávku dokončit... Asi až v pondělí stím něco udělám protože tam mám menší volno.. Takže potřebuji sehnat nový stykač složit zpět dokupy nastavit to tak jak to mělo být... Bohužel teď to tak musím prozatím... udělat... a zatím to jede vše bez problému teď čekám na vyschnutí barvy a potom jdu na další vrstvu... Až v pondělí ho dám do kupy.. Ale jak říkám fakt jede bez problému tak jak to je a jede fakt moc pěkně...

Majiteli dotazu doporučuji přečíst článek co jsem našel na internetu. :D
Zkopíruji sem hlavní část textu která je podstatná:

"Na rámu kompresoru byl připevněn zásobník stlačeného vzduchu o objemu 150 litrů a nejvyšším pracovním přetlakem 0,6 MPa. Byl vystrojen tlakoměrem a pojistným ventilem. Kompresor obsluhoval jeden pracovník, který poté, když uslyšel detonaci od prasklé vzduchové hadice na pracovišti, uzavřel přívod vzduchu kohoutem na vzdušníku do této hadice a vešel do kotelny. Za několik okamžiků potom došlo k explosi tlakového zásobníku vzduchu na kompresoru. Vzdušník se roztrhl podél podélného sváru a jedno klenuté dno se oddělilo. Dno přelétlo frontu pětipatrových domů, srazilo se střechy několik televizních antén a dopadlo do dvora. Tlaková vlna vzduchu byla částečně ztlumena zdí, která ohraničovala tovární objekt. Přesto došlo u protilehlého obytného domu k vyražení oken. Všechny kohouty pro hadice se vytrhly ze zavaření do pláště a rozlétly se na stovky metrů daleko. Jeden byl odevzdán na odd. Policie, protože při dopadu na chodník ohrozil chodkyni. Byla to jen šťastná náhoda, že při této explozi nedošlo k žádnému zranění a k větším hmotným škodám."
(Zdroj: t.py)

To jen aby se neřeklo že to je nějaká sranda, exploze takové bestie.

Prosim přečtěte si ten článek ještě jednou a kde nastala chyba jedna se tam o úplně jiný problém než mám já a navíc ten kompresor byl poháněn vznetovym motorem a ne elektromotorem a navíc za to mohl právě ten motor.. Mě se ale taková situace stát nemůže... Víte ono není umění koupit součástky dat ji tam a konec.. Ono je umění z ničeho udělat něco prostě je n z mála věcí které máte k dispozici poradit si a hlavně sám a zadarmo... Dneska už nejsou opraváři tak jako dřív dnes jsou spíše jen výměnáři... Jen vymeninou starou součástky za novou a jedou dal a přitom mohla ještě stále být funkcni místo toho aby se na tu součástky podivaly a pripadne ji dopravily tak dneska na to lidé kašlou ... Dneska je takových poctivých opravářů strašně málo a možná by se dali i spočítat na prstech...

Vím že se v tom článku jedná trochu o jiný případ ale šlo mi hlavně o to co se stane když to bouchne, jak je z článku vidět tak komponenty mají pak nemalý dostřel. Stát se to v uzavřeném prostoru tak osoba sdílející tento prostor asi moc šancí mít nebude.
Jináč se pletete.... V dnešní době se vyměňuje věčinou rovnou kus za kus. Z vašich fotek je jasné že oprava onoho stykače je nereálná. Navíc takové komponenty se opravdu snad nikdy ani neopravovali ale rovnou vyměňovali. A další věc která jde proti vašemu názoru je to že je pořád pracovní týden. Za tu dobu co ste trávil přiděláváním nějakých spínačů a upravováním detonátorů na kompresoru už jste mohl sfrknout do nejbližšího obchodu a nakoupit stykač který za cca 10minut (doba povolení a utažení 8 šroubků) mohl být namontovaný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru