Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak se zbavit "lakového zápachu" postele?

Dobrý den,
objednali jsme si postel z masivu,přímo od truhláře, je na ní nátěr bezbarvým lakem...jenže když jsme postel nastěhovali, zjistili jsme, že lak příšerně smrdí...báli jsme se, že celonočním vdechováním zfetujem děti...takže máme postel na terase a čekáme až vysmrádne. ale moc to nepomáhá, můžete mi prosím poradit, jak se zbavit "lakového zápachu"? Jestli existuje něco čím se to přetře a zápach zmizí nebo i nějaká "přírodní rada", myli jsme postel octem s vodou ale nezabralo to..
předem děkuji za odpověď Janča
Změna předmětu, původně: nátěr (Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud chcete urychlit zmírnění zápachu, určitě na to pomůže ozonátor. Není to nic co by měl někdo bě…
martaq 18.05.2015 21:50
martaq
A že je ozon jedovatý nevadí?
Zerozero 19.05.2015 00:06
Zerozero
No tak samozřejmě se potom musí řádně vyvětrat a provádět to v neobývané místnosti ideálně uzamčené… poslední
martaq 19.05.2015 14:03
martaq

Pokud chcete urychlit zmírnění zápachu, určitě na to pomůže ozonátor. Není to nic co by měl někdo běžně doma, ale my si ho koupili do práce a když mám s něčím takovým problém tak si ho půjčím. Stál nás kolem 2-3 tis. Kč už si nepamatuji přesně. Pomáhá to prakticky na jakýkoliv zápach (cigaretový kouř, biologický zápach, nátěry atd.) Těžko radit, kde by se dal půjčit, ale ono to ani není úplně marná investice - pokud bych neměl možnost půjčit asi bych si ho sám koupil.

No tak samozřejmě se potom musí řádně vyvětrat a provádět to v neobývané místnosti ideálně uzamčené bez možnosti přístupu osob (dětí). Zápach to ale odstraní to mám vyzkoušené. Ideální např. do auta. Při dostatečné opatrnosti a vzhledem k nestabilitě O3 a jeho rychlou přeměnu zpět na O2 to nevidím tragicky. Člověk ale samozřejmě musí vědět co dělá.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru