Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak se zbavit "lakového zápachu" postele?

Dobrý den,
objednali jsme si postel z masivu,přímo od truhláře, je na ní nátěr bezbarvým lakem...jenže když jsme postel nastěhovali, zjistili jsme, že lak příšerně smrdí...báli jsme se, že celonočním vdechováním zfetujem děti...takže máme postel na terase a čekáme až vysmrádne. ale moc to nepomáhá, můžete mi prosím poradit, jak se zbavit "lakového zápachu"? Jestli existuje něco čím se to přetře a zápach zmizí nebo i nějaká "přírodní rada", myli jsme postel octem s vodou ale nezabralo to..
předem děkuji za odpověď Janča
Změna předmětu, původně: nátěr (Kurt)

Předmět Autor Datum
Jen trpělivost a čas...často větrat.
Matyas xl 18.05.2015 16:23
Matyas xl
Zdravím, postel musí vyčichnout, určitě na ní ještě nespěte. Jo, ještě jedna věc, postel je nesmí ni…
trtr 18.05.2015 17:33
trtr
Pokud chcete urychlit zmírnění zápachu, určitě na to pomůže ozonátor. Není to nic co by měl někdo bě…
martaq 18.05.2015 21:50
martaq
A že je ozon jedovatý nevadí?
Zerozero 19.05.2015 00:06
Zerozero
No tak samozřejmě se potom musí řádně vyvětrat a provádět to v neobývané místnosti ideálně uzamčené… poslední
martaq 19.05.2015 14:03
martaq

Zdravím, postel musí vyčichnout, určitě na ní ještě nespěte. Jo, ještě jedna věc, postel je nesmí ničím čistit(myslím navlhko či dokonce namáčet) a to po dobu alespoň 1-2 měsíců. Lak potřebuje "vyzrát". Pokud jste postel myli octovou vodou, mohli jste lak znehodnotit a již není cesty zpět.:-/

Pokud chcete urychlit zmírnění zápachu, určitě na to pomůže ozonátor. Není to nic co by měl někdo běžně doma, ale my si ho koupili do práce a když mám s něčím takovým problém tak si ho půjčím. Stál nás kolem 2-3 tis. Kč už si nepamatuji přesně. Pomáhá to prakticky na jakýkoliv zápach (cigaretový kouř, biologický zápach, nátěry atd.) Těžko radit, kde by se dal půjčit, ale ono to ani není úplně marná investice - pokud bych neměl možnost půjčit asi bych si ho sám koupil.

No tak samozřejmě se potom musí řádně vyvětrat a provádět to v neobývané místnosti ideálně uzamčené bez možnosti přístupu osob (dětí). Zápach to ale odstraní to mám vyzkoušené. Ideální např. do auta. Při dostatečné opatrnosti a vzhledem k nestabilitě O3 a jeho rychlou přeměnu zpět na O2 to nevidím tragicky. Člověk ale samozřejmě musí vědět co dělá.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru