Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Napojení kanalizačního potrubí kamenina/KG

Zdravím kutilové,
rád bych Vás poprosil o pár rad ohledně připojení kanalizačního potrubí. V obci se buduje kanalizace, máme se na ni v nejbližší době připojovat. Před rokem jsme zakoupili patrový dům. Nevěděl jsem, kudy přesně ústí potrubí z domu (podle plánu to nesouhlasí), udělal jsem si tedy před-výkop. Tady je situace: Výkop

V zemi vedou dvě potrubí do žumpy. Provedli jsme "poklepový test". V trubce šedé teče voda z koupelny a z kuchyně a v hnědé kameninové splašky z WC. Potřeboval bych tyto trouby spojit a vést dále KG potrubím DN160 do revizní šachty. S hnědou kameninovou trubkou (vnější průměr cca 185 mm) by nebyl problém, k ní vím, že existuje KGUS přechodka, ale co je zač ta šedá trouba? Nejhorší je, že je její vně. průměr skoro o 1 cm menší. Otázky + návrhy:

1) Co je zač ta šedá trouba? Kámen, beton nebo eternit? Šel by i na ni napojit KGUS po menší úpravě? Čím zvětšit její průměr pro KGUS? Nějaká páska? Lepenka kolem dokola?
2) Pokud 1) není možné, co třeba říznout šedou trubku blíže domu a napojit medvědím h.. hnědou kameninovou troubu a konce tak pro KGUS sjednotit?
3) Jaký způsob napojení byste doporučili? Šel by tento? Napojení Nebo jiná kombinace tvarovek?
4) Čím řezat kameninovou troubu? Kotoučem na beton, kámen nebo keramiku? Jakým způsobem řezat, abych řízl potrubí rovně po celém průměru? Mám jen flexu prům. kot. 150 mm.

Díky za pomoc! :)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny